Keep it simple...

De ce e bine sa ai un frate mai mic

Pentru ca tot a fost ziua fratelui meu mai mic ieri, simt nevoia sa le explic celor care se bucura ca au fost singuri la parinti de ce este bine sa ai un frate, mai ales mai mic.

 

In primul si primul rand, el va fi tapul ispasitor perfect. Ai spart geamul cu mingea? N-ai fost tu de vina! Ai ravasit dulapul parintilor? Nu-i adevarat, nu tu, se stie ca tu esti aia cuminte. Ai stricat televizorul? Cine, eu???? El!

 

Esti suparata? Ai avut o zi proasta la scoala? Poti sa-ti versii nervii linistita pe el, dupa care sa urli: “Maaaaamaaa, asta mic nu ma lasa-n pacee sa-nvaat!!” Sansele sunt destul de mari sa fie el cel pedepsit pentru ca, se stie, tu esti aia studioasa.

 

Mama te pune la treburi casnice suparatoare, gen dat cu aspiratorul sau sters praful in camera ta si n-ai chef? Poti sa l chemi pe little brother si sa-i promiti ca, daca va face el aceste lucruri in locul tau, va fi regeste rasplatit, adica nu va mai lua bataie o zi doua si va mai apuca si o bucatica de negresa din tava aia pe care tocmai a scos-o mama din cuptor. Desigur, asta merge cat e el foarte mic, dupa care va trebui sa vii cu ceva in plus. Cu bani, adica. De unde bani? Simplu, tot el iti va fi de folos aici, pentru ca ai tai s-au gandit, nu se stie de ce, ca ai fi persoana potrivita sa-l meditezi p’ala micu la mate, contra cost, evident.

 

Te-ai plictisit de papusi si nici nu mai poti incerca pe ele fardurile mamei? Nu-i nimic, d-aia exista frati mai mici, sa-i imbraci in rochite si sa le dai cu rosu in obraji.

 

Daca cumva fratiorul are un moment de revolta, trebuie sa intervii imediat si sa-i reamintesti ca acolo unde doarme el este de fapt camera ta si el este doar musafir acolo. La cel mai mic semn de nesupunere, va fi gonit pe canapea, se va spune parintilor cu ce se joaca el cand iese afara (cu carbid) sau ce note are la scoala.

 

 

Oricum, sa nu le plangeti foarte tare de mila fratiorilor, pentru ca veti constata foarte rapid ca roata se invarte si-ti vine inapoi in cap atunci cand te astepti mai putin.

De exemplu, atunci cand tata il va lasa pe el inca de la 15 ani sa stea noaptea prin oras cu prietenii in timp ce tu, la 20 de ani, trebuie sa fii la maxim 11 acasa si sa explici pe unde ai “umblat”.

Sau, el va avea voie sa se imbrace cu absolut orice ii trece prin cap in timp ce la tine restrictiile vor putea umple cu usurinta un caiet studentesc.

Mai tarziu, vei constata ca are prieteni misto dar nu-ti mai foloseste la nimic pentru ca te-ai maritat intre timp.

 

Toate astea insa vor fi uitate atunci cand va veti strange in brate si vei constata ca fratiorul tau cel mic are acum 1’80 si puterea unui urs dar inca mai are zambetul ala frumos si sincer de cand era copil…

 

P.S. Asta e alta chestie enervanta pe care o fac surorile mai mari: pun poze jenante din copilarie…:))

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza