Keep it simple...

DA, e în regulă să spui “NU”!

Normal că-i vrem cuminţi şi devreme acasă. Că doar de mici, de când ţineam păpuşa cu cosiţe blonde şi ochi albaştri în braţe, visam la fiica perfectă a mamei perfecte, fetiţa care stă cuminte unde o aşezi, răspunde politicos şi nu iese din cuvântul părinţilor. Că doar aşa am fost educate. Să zâmbim frumos şi să spunem Da.

  • Da, mama, e minunată supa, sigur că mai vreau… (chiar dacă găluşca e mai tare ca ghiuleaua, zeama n-are gust iar tu pur şi simplu vrei o friptură.)
  • Da, tata, sigur că mi plac bascheţii de la tine. Că doar ai şi tu la fel. (chiar dacă te gândeşti cu groază că va trebui să porţi oribilităţile alea care te vor face de râs în toată şcoala)
  • Da, iubitule, sigur că stăm acasă în weekendul ăsta să reparăm chiuveta.  Oricum era prea cald iar filmul ala prea siropos. Putem fi romantici şi cu şurubelniţa în mână… (chiar dacă… aici vă las să completaţi voi, în gând, că m-aş lungi prea tare)

Ştiţi ceva? Fuck off! Cu “Da” în faţă…

Nu, nu trebuie să-mi placă supa. Iar dacă nu spun asta, risc ca următoarea să fie la fel. Nu, nu-mi place muzica pe care o pune mama dimineaţa în maşină, în drum spre şcoală. Deci n-aş vrea să primesc cd-ul de ziua mea. Nu, nu-mi place puloverul cu iepuraşi croşetat de bunica şi aş vrea să nu-l mai găsesc sub bradul de Crăciun în fiecare an. Eu nu-l port iar ea munceşte degeaba.

  • Nu, iubitule, nu-mi place să merg la o băută mică şi ne uităm la meci, cu colegii tăi. Poţi merge singur în timp ce eu dau o fugă la mare cu fetele. Economisim retuşul ulterior al ridurilor…
  • Nu, iubito, nu vreau neapărat să-mi pregăteşti iar tarta cu mere de săptămâna trecută. Cred că mama ţi-a dictat greşit reţeta. Şi nu vreau să rămâi cu senzaţia că-mi plac blondele când de fapt roşcatul te prindea atât de bine…
  • Nu, tata, nu-mi place Războiul Stelelor. Că de asta nu joc nici jocul iar tu te superi pe mine că l-ai luat degeaba. Poate dacă m-ai fi învăţat să spun şi Nu în loc de Da, am fi făcut echipă în Minecraft. Nu ar fi super-cool?

Nu, fiul meu, nu ai niciun motiv să spui Da când e Nu. Chiar şi cu riscul de a ne mai certa din când în când.

 

Sursa foto: smashboards.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza