Bârfe in the city, Goin' out..., Hurry no Worry, Keep it simple...

Cum şi când află fetiţele că sunt prea grase, prea înalte, prea, prea, prea

Citeam recent ce a scris Laura Frunză cum că nu îi găseşte pantaloni Elizei, fiica ei, cam la niciunul dintre magazinele uzuale. Pentru că toţi sunt slim. Şi mi-am dat seama că da, şi mie mi-e greu să îi găsesc Smarandei pantaloni care să îi vină. Şi jur pe roşu că nu e overweight. Pur şi simplu tiparele pentru fetiţele de 6-7-8 ani şi probabil pentru toată viaţa sunt făcute doar pentru viitoarele 90-40-90, unde 40 nu e o greşeala. Blugi nu le poţi cumpăra, că nu le intră pe fund dacă sunt mărimea lor, iar dacă sunt mărimi mai mari sunt prea lungi. Singura variantă sunt colanţii sau pantalonii de trening. Şi nu doar la H& M, la Zara, de exemplu, au pantaloni slim pentru bebeluşi.

Bun, să zicem că ne descurcăm şi găsim în alte părţi. Problema e că li se induce copiliţelor astora că sunt grase. Pentru că nu îşi găsesc pantaloni mărimea lor. Că au fundul mare. Că trebuie să slăbească. Că ceva nu e în regulă cu ele şi nu corespund standardelor industriei. Nu suntem foarte departe de gheişele japoneze cărora li se înfăşau picioarele în atele şi li se zdorbeau oasele, ca să aibă talpa mică. Doar că acum barbaria e şi mai mare. Pentru că te joci cu mintea unor copii, cărora le induci ideea că nu se potrivesc şi că sunt altfel şi că trebuie să slăbească, la 7 ani, ca să fie cum trebuie.

Mai jos o listă de articole despre anorexie şi despre cum se moare din cauza asta, despre tulburările de alimentaţie şi despre imaginea complet nerealistă pe care o avem despre noi înşine.

  1. Lista celor mai cunoscute cazuri de decese provocate de anorexie
  2. Un studiu legat de morţile provocate de tulburările alimentare.
  3. Cele mai şocante cazuri de anorexie. Printre ele, cazul Isabelei Caro, care a murit, la 28 de ani. Avea 32 de kilograme.

Între timp, în China, mii de fete se străduiesc să se “potrivească” într-o nouă modă. #a4waist. Mai exact, se fotografiază ţinând în faţă foi A4, pentru a demonstra cât de slabe sunt şi că talia lor nu e mai lată decât dimensiunea foii.

Haştagul #a4waist are mai bine de 110 milioane de vizualizări şi peste 100.000 de comentarii pe Weibo, echivalentul chinezesc al Twitterului.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza