Bârfe in the city, Keep it simple..., Men's Planet

Cum să fii o soție bună și o femeie puternică. Ediția 1950

Subiectul meu preferat de discuție împreună cu o colegă de-a mea este despre femeile puternice. Cum fac ele lucruri, cum schimbă becuri și bujii, cum se distrează în club sau la mall, cum merg a doua zi la corporație pe tocuri de 10 cm, cum fac quiche de somon, asta dacă eu chef, dacă nu, nu fac nimic și tot așa.

Și pentru că duminică a fost ziua ei, m-am dus la Cărturești și am cotrobăit prin kilometri de cărți motivaționale și am găsit fix cartea care se numește, nu-i așa, „Femei puternice”.

După ce am râs noi mult și bine de povețele pline de miez din cartea cu pricina, am dat azi pe FB peste un articol, http://andrafarazahar.ro/mai-ho-ma-puternicelor/, care ne-a mers drept la inima noastră de femei, nu-i așa, puternice.

 

Dar nu putem să nu ne întrebăm de unde a pornit de fapt isteria asta și cum de a luat atâta amploare în mai puțin de 100 de ani.

femei8

Căci iată cum erau sfătuite femeile, în speță soțiile, să se comporte cu domnii din viața lor în anii 50.

 

  1. PREGĂTEȘTE CINA

 

Planifică din timp, cu o seară înainte, pregătirea unei mese delicioase. În acest fel, îi arăți bărbatului că te gândești la el și că ești preocupată de nevoile sale. Majoritatea bărbaților sunt înfometați când ajung acasă iar anticiparea unei mese calde face parte integrantă din afecțiunea de care au nevoie când ajung acasă.

femei2

  1. PREGĂTEȘTE-TE

 

Odihnește-te timp de 15 minute astfel încât să arăți proaspătă atunci când bărbatul ajunge acasă. Împrospătează-ți machiajul, pune-ți o panglică în păr și încearcă să arăți cât mai fermecătoare. Bărbatul se întoarce acasă după o zi plină de probleme, în compania altor bărbați la fel de preocupați ca el. De aceea, fii veselă și caută subiecte de discuție interesante. După plictiseala de peste zi, bărbatul are nevoie de un mic stimulent.

femei6

  1. FĂ ORDINE PRIN CASĂ

 

Chiar înainte de sosirea bărbatului acasă, fă un ultim efort și adună jucăriile, manualele și hârtiile aruncate de copii. Șterge mesele de praf. În acest fel, soțul tău va simți că a intrat într-un paradis al ordinii și al repausului, fapt care îi va ridica moralul.

 

  1. PREGĂTEȘTE COPIII

 

Fă-ți puțin timp pentru a spăla mâinile și fețele copiilor (dacă sunt mici), pentru a le pieptăna părul și, dacă este necesar, pentru a le schimba hainele. Copiii pot fi o încântare pentru ochi iar bărbatul simte nevoia să vadă această imagine idilică.

femei

  1. REDU TOATE ZGOMOTELE DIN CASĂ

 

Înainte de sosirea bărbatului, oprește mașina de spălat sau aspiratorul. Încurajează-i pe copii să fie liniștiți. Arată-i bărbatului că ești fericită că îl vezi. Întâmpină-l cu un zâmbet cald și bucură-te sincer că îl vezi.

femei7

  1. LUCRURI CARE NU TREBUIE FĂCUTE

 

Nu îl întâmpina pe bărbat cu probleme și lamentări.

Nu te plânge dacă a întârziat la masă.

Gândește-te că aceste probleme sunt minore pe lângă cele pe care le-a întâmpinat el de-a lungul zilei.

Fă-l să se simtă confortabil.

Spune-i să se întindă pe un fotoliu sau pe o canapea.

Pregătește-i o băutură caldă sau răcoritoare.

Aranjează-i perna și scoate-i pantofii din picioare.

Vorbește-i pe un ton liniștitor, cald, mângâietor și plăcut.

Ajută-l să se relaxeze.

 

  1. ASCULTĂ CE ARE DE SPUS

 

Chiar dacă ai multe lucruri să îi spui, momentul cel mai potrivit NU este la venirea lui acasă. Lasă-l pe el să vorbească și să se descarce primul.

ADV334489 Credit: Magazine illustration, 1954 (colour litho) by English School, (20th century) Private Collection/ © The Advertising Archives/ The Bridgeman Art Library Nationality / copyright status: English / copyright unknown

ADV334489
Credit: Magazine illustration, 1954 (colour litho) by English School, (20th century)
Private Collection/ © The Advertising Archives/ The Bridgeman Art Library
Nationality / copyright status: English / copyright unknown

  1. LASĂ-L PE BĂRBAT SĂ FIE CENTRUL ATENȚIEI

 

Nu te plânge dacă nu te scoate în oraș sau la restaurant. Încearcă să înțelegi presiunile la care este supus de-a lungul zilei și nevoia lui de a se relaxa.

S030351

S030351

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza