Goin' out..., Keep it simple...

Cu fiul la shopping. Ghid de supravieţuire.

V-aţi săturat de lungile discuţii în contradictoriu pe subiectul “De ce trebuie musai să mergem?” Aţi prefera să nu mai auziţi (a mia oară) întrebarea pe tonul plângăcios/imperios “Mai stăm mult?” Aţi dori fie şi pentru o oră ca fiul să nu-şi mai târască picioarele demonstrativ şi să nu mai ofteze cu subînţeles?

Într-o reclamă comercială bună, aici ar urma partea cu “Staţi liniştiţi, noi vă dăm soluţia!”

Na, că nu o avem. Nu pe aia general valabilă care ne-ar aduce cu siguranţă recunoştinţa veşnică a tuturor mamelor disperate. Avem totuşi câteva sugestii care pot funcţiona sau nu, o dată sau niciodată, în funcţie de răbdarea dumneavoastră şi de disponibilitatea copilului de a se lăsa cumpărat. Căci da, în acest caz scopul scuză mijloacele şi mituirea fiului poate da roade.

1. Asiguraţi-vă că: are încălţăminte comodă, l-aţi hrănit înainte şi are sticla de apă cu el. Dintr-o dată eliminaţi 3 posibile motive de nemulţumire.

2. Nu plecaţi într-o asemenea aventură fără telefon mobil cu jocuri pe el, încărcat 100%, sau o tabletă de rezervă. În prealabil, nu-i daţi voie să se joace pe ele, aşa încât acceptul “Bine, fie, joacă-te…” să aibă efectul scontat.

shopping el

3. Ar fi bine să ştiţi exact în ce magazine vreţi să intraţi, să fie maximum două pe listă şi să aibă măcar o canapeluţă. Şi eventual, o domnişoară drăguţă, la vârsta la care spune zilnic “Ah, abia aştept să am un copil aşa frumos!”, dispusă să-şi exercite farmecele şi aptitudinile de viitoare mamă înţelegătoare.

4. Dacă niciuna dintre variantele de mai sus nu dă rezultatele sperate iar pantofii cei mai frumoşi văzuţi vreodată sunt la doar un metru distanţă, puteţi să-i promiteţi o recompensă. O îngheţată, o prăjitură, chiar şi o Cola, dacă situaţia e disperată. În definitiv, o va bea oricum, pe ascuns, la vreo petrecere de copii, cu o motivaţie mult mai puţin nobilă decât asta.

Şi, desigur, punctul 5. În general, evitaţi dacă puteţi sesiunile de shopping cu fiul, până la vârsta la care va vrea el să meargă. Iar atunci, pe cât posibil, luaţi cardul soţului.

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza