Hurry no Worry, Keep it simple...

Crăciun. Cadouri. Idei de cadouri (8)

Azi despre cărți. Că tot vin zilele acelea libere (mai multe la unii, mai puține la pasionații angajați din televiziuni :)). Eu mi-am făcut aprovizionarea la Gaudeamus, vă spun imediat cu ce, dar o să încep cu două cărți pe care dacă nu le-ați citit, acum e momentul.

Prima e poate cea mai frumoasă carte din lume. Marți cu Morrie. E o carte despre emotii, despre cum să ne folosim de ele, despre cum să nu ne fie frică de ele, ba dimpotrivă. E o lecție de viață

Oamenii nu isi gasesc sensul vietii, asa ca alearga tot timpul incercand sa-l gaseasca. Se gandesc la urmatoarea masina, urmatoarea casa, urmatoarea slujba. Apoi descopera ca si lucrurile acelea sunt goale, si o iau iar la fuga. Odata ce ai inceput sa alergi, e foarte greu sa te opresti.

 

Apoi, Eleganța Ariciului, a lui Muriel Barbery, o găsiți la Nemira. Pe mine m-a dus la ea Veronica și îi mulțumesc pentru asta. Duceți-vă și voi, sigur o să vă placă

Și tot în top 3 din viața aceasta, adică din ultimii ani, Soția din Paris. O poveste despre cum începe sfârșitul relației lui Ernest Hemingway cu prima sa soție.

Eu puteam sa il iubesc la nebunie si sa ma straduiesc din rasputeri sa-l inteleg si sa-l sprijin, dar nu puteam fi o privire proaspaa si un zambet proaspat dupa 5 ani. Nu puteam fi nouă

Acum ce am cumpărat de la târg.

IMG_6428

Blestemul Regelui e ultima apariție din seria Philippei Gregory despre regii și reginele Angliei. Regina Albă, Regina Roșie, Surorile Boleyn, istorie romanțată, otrăvuri, adulter, lux, opulență, decadență, alianțe și mezalianțe, dacă vă place genul, sunt perfecte.

Du-te și pune un străjer e a doua carte a lui Harper Lee, după celebra Să ucizi o pasăre cântătoare.

Margaret Mazzantini e autoarea Nu te misca, una dintre cele mai vii cărți pe care le-am citit vreodată, așa că sunt convinsă că și cea de acum e ce trebuie. Eric Emmanuel Schmitt e și el pe lista mea de preferințe. Poate de la “e o frumoasă zi cu ploaie” încoace. Oricum, e o lectură perfectă de vacanţă.

“Altfel şi totuşi Alice” e despre Alzheimer şi despre transformările îngrozitoare pe care le aduce boala. Vă recomand şi filmul cu Julianne Moore, e un film emoţionant şi cald pe care e păcat să îl rataţi.

“Prizonieră în pânza de păianjen” e continuarea trilogiei Millenium. Şi tot la Editura Trei sunt ceva apariţii noi din seria poliţistelor nordice.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza