Bârfe in the city, Hurry no Worry, Keep it simple...

Confesiunile unei amatoare de seriale. Sau despre cum să te organizezi în plin sezon

Guest post de Cristina Neacşu

 

Marele avantaj al serialelor vizionate online este ca nu au pauze de publicitate. Astfel reusesti sa vezi un episod in 42 de minute, in loc de 60. Daca descarci deodata 7 episoade, poti sa le vezi in 294 de minute ceea ce echivaleaza dupa un calcul simplu cu aproximativ 5 ore consecutive, presupunand ca nu mai faci nimic altceva in acest timp… Hahaha, nu?

Insa, absenta publicitatii are dezavantajele ei: in 3-5 minute de publicitate ai putea face atatea lucruri… ai putea scoate rufele din masina pe care ai pornit-o intr-o pauza a episodului precedent, ai putea face rapid cina copilului (ma rog sandwich si iaurt adica, dar totusi…), ai putea sa pregatesti hainele pentru maine, sa faci o plata online, sa raspunzi la mesajul la care nu ai avut timp azi dimineata, sa recitesti propunerea de curs pe care ai schitat-o ieri, sa te gandesti la o noua propunere de articol, sau sa iti mai torni linistita in tihna un pahar de vin daca e weekend si toate sau unele din cele enuntate nu se aplica – toate acestea fara sa apesi butonul de pause si apoi sa rewind ca ai uitat ce tocmai ai vazut. Va dati seama cat timp am castiga daca am avea pauze publicitare? 7 episoade cu sa zicem 4 pauze de publicitate a cate 3-5 minute fiecare reprezinta in medie 117 minute … adica timpul a inca doua episoade si jumatate

Insa acest lucru nu se intampla. Pentru ca viata cu seriale fara pauze publicitare are ritmul ei nebun. Si necesita planificare oameni buni, planificare matematica.

Eu, spre exemplu, ma uit in medie la 12-15 seriale pe sezon. Ceea ce recunosc imi umple viata si cate am invatat de cand ma uit la seriale…. insa acest lucru nu este lipsit de provocari. Organizarea pe care trebuie sa o faci e monumentala si cere talent si dedicatie. Deci, sa zicem ca luni descarc 7 episoade, vineri 4 si cate unul ici colo in cel putin alte 2 alte zile. La 42 de minute episodul vorbim de 546 de minute, adica putin peste 9 ore timp de vizionare pe saptamana. In aceste conditii intrebarea care se pune este cat ii trebuie trenului care pleaca din gara A sa ajunga in gara B fara sa se accidenteze cu trenul care pleaca din gara B spre gara A in acelasi timp?

Teoretic, as putea viziona 1-2 episoade linistita in fiecare seara (pentru ca mai mult nu pot ca trebuie sa si dorm fiindca a doua zi alerg cu copilul de la … ma rog stiti), dar diferenta dintre teorie si practica o stie toata lumea, iar daca nu, am sa va spun bancul cu alta ocazie. Astfel, adesea ma vad nevoita sa ma uit la cate 3-4 odata si apoi sa fac 1-2 zile de pauza, zile in care evident viata mea este lipsita de farmec.

greys-anatomy

Avand in vedere ca majoritatea episoadelor le descarc luni si vineri, imi fac timp ca de luni pana vineri sa mai uit la cele pe care le descarc luni, iar de vineri pana luni la cele pe care le descarc vineri Astfel, intr-o saptamana acopar toate domeniile: politica/relatii internationale, drept/criminologie, medicina, afaceri/economie, actiune/aventura, istorie, stiinte si dragoste bineinteles, noroc ca cea din urma e adesea impletita cu politica si imi salveaza mult timp. Deci saptamana mea nocturna este un fel de roller-coaster de la inaltimea factorilor de decizie de la Casa Alba, Quantico si Langley, la Anglia secolului XIX-XX, trecand prin saloanele lui dr. Hunt, urcand usor prin cum sa scapi de crima nepedepsit si sa fii o sotie buna, planand prin relatii extraconjugale, oameni supradotati intelectual si lupta impotriva crimei organizate in Europa Centrala, pentru ca in final sa cobor abrupt in Evul Mediu anglo-franco-scotian. Ufff…am ajuns cu bine. Noroc ca serialele SF s-au terminat in vara! Vara, care, a fost cam anosta in absenta sezoanelor traditionale, in treacat fie spus!

images

Ca sa rezum: viata cu seriale reprezinta una din provocarile mele, ale femeii moderne ce sunt. Dupa ce toata ziua alerg cu copilul de la scoala la sport, acasa la teme si inapoi la inot, in sfarsit la finalul serii pot spune multumesc Creatorului ca a crescut copilul si in sfarsit are preocuparile lui si ma pot uita linistita la Downton Abbey, Homeland si The Good Wife, toate intr-o singura seara, in 126 de minute fara pauze. Pentru ca maine, nu-i asa Scarlet, e o noua zi, si alte trei episoade asteapta sa fie organizate!

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza