Keep it simple...

Ce mă enervează la femeile gravide

Să nu mă înţelegeţi greşit. Şi eu am fost gravidă (cumva, v-aţi prins de asta) şi cu siguranţă că am trecut prin toate fazele de mai jos.

Mai multe gravide la un loc. Dacă ai ghinionul să nimereşti într-un grup de gravide, vei avea senzaţia că totul pe lume s-a micşorat: burta e burtică, mâncarea e mâncărică (cu variaţiunile păpică, gustărică, ciorbică), rochia e rochiţă, geanta e gentuţă.

Cumva, e logic. Pe măsură ce femeia creşte în dimensiuni, totul în jur se micşorează.

Femeile gravide care se cred sexy. Helloo!! Nu e nimic sexy la o femeie cu o burtă mare în faţă şi cu un maieu strâmt până la buric. Desigur, putem să ne gândim cât dorim la frumoasa simbolistică a sarcinii, a pântecului, a ce doriţi voi, şi putem cataloga oricum femeia gravidă, numai sexy nu.

In extenso, nu înţeleg moda sesiunilor foto cu burţile pe afară sau, şi mai rău, nud. Nu înţeleg şi pace!

Femeile care mângâie languros burta unei femei gravide. Ce vrea oare să însemne asta? Delicateţe, empatie, gingăşie, compasiune, ce???

Perseverenţa şi competenţa cu care vorbesc la nesfârşit despre beneficiile naşterii naturale vs cezariană, alăptarea la sân vs biberon, înfofolitul copilului vs îmbrăcămintea lejeră, roz vs albastru. Sunt neobosite şi, dacă ai făcut greşeala să atingi, fie şi în treacăt, unul dintre subiectele mai sus-menţionate, o să ai mult de îndurat.

La naiba, cui îi mai trebuie doctori când avem femei gravide?

Belşugul de detalii cu care vor povesti, oricui dispus să asculte, cum a lovit pruncul, în ce direcţie, de câte ori sau chiar şi chestiuni nu tocmai de povestit, cum ar fi: cum vomită în fiecare dimineaţă, greaţa pe care i-o provoacă mirosul cutare sau gustul cutare, arsurile din piept şi cum s-a constipat, dragă, rău de tot!!

Aerul de divă care e musai să fie adulată şi răsfăţată. Cum de ce? Pentru că e gravidă! Ai senzaţia că e suficient să fluture mâna şi din spatele ei va apărea în fugă un mic negru năduşit, care va îngenunchea şi o va întreba, cu un glas mic şi sugrumat: „Da, stăpâna mea? Ce pot face pentru tine?”

Nici nu contează cine e in locul negrişorului. Cert e că acest negrişor îi va aduce un pahar cu apă (căci e prea departe apa), o va încălţa (căci ea nu se poate apleca), va regla centrala (căci întotdeauna va fi prea cald sau prea frig), va goni obraznicii care îndrăznesc să nu-i dea locul în autobuz (căci vor fi destui).

Acum, ce-i drept e drept.

O parte dintre gravide îşi revin după naştere şi redevin femeile mişto de dinainte.

Altele…rămân nişte veşnice gravide.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

1 Comentariu

  • irina 12 august 2015 at 6:34 PM

    De fiecare data cand va citesc articolele, rad in hohote. Pe-nfundate acum ca doarme copilul. Am si eu in dotare un “asemenea” specimen: am auzit toate cele 9 luni (care pareau nesfarsite) ce noapte agitata a avut. Culmea, inainte de…burtica :)) parea un om normal. Si stateam si ma gandeam: oare in halul asta am fost si eu? Raspunsul e cu certitudine: nu. Nu-mi amintesc sa fi povestit nimanui despre cum loveste copilul sau alte detalii, decat in cazul in care mi se cereau explicit. Si nici nu consider ca in felul asta as fi fost cumva…lipsita de privilegii 🙂

  • Comenteaza