Keep it simple...

Zuckerberg o fi avut Oracol cand era mic?

PAcum vânăm Like-uri. Atunci sorbeam un “Îmi place”, scris cu stiloul pe caiet. Acum avem emoticoane. Atunci desenam inimioare. Acum punem poze de la mare. Atunci le decupam din reviste. Dar haideţi să recunoaştem. Scopul e acelaşi, right?:)

Două erau pietrele de hotar. Întrebările alea pentru care, de fapt, exista tot restul. Prima era mai degrabă o tatonare. “Eşti îndrăgostit(ă)?” Musai urmată de paranteze “(Te rog să răspunzi sincer!)”

Şi, desigur, lovitura. “De cine?” Urmau chicotelile. Un fel de OMG. Şi transpiraţiile. (WTF?) Invariabil, roşeai. Să spun, să nu spun… Dacă spun şi el o place pe alta? Dacă nu spun şi de fapt şi el mă place? What to do-what to do…

Sigur, mai era şi aia cu “Când te-ai sărutat prima oară şi cu cine?”. Dacă îl voiai gelos, era momentul perfect. Dacă te voiai enigmatică scriai “Secret.” Cu punct la final în loc de “:)”.

În rest, toată gama. El afla “Care sunt florile tale preferate?” iar tu ce muzică ascultă. A doua zi, ca din întâmplare, în pauză, lângă caloriferul din faţa clasei, el descoperea că aveţi aceeaşi formaţie preferată, ba chiar că eşti printre puţinele fete care ştiu şi discografia şi cuvintele. Şi uite aşa descoperea că poate meriţi să-ţi dea “Add”. Pardon. Să-ţi ceară prietenia. Nu cu un click ci într-un bileţel timid, strecurat în bancă, înaintea orei. “Vrei să fii prietena mea?”

Una peste alta, când fi-miu mi-a cerut să-şi facă un Oracol, am râs cu poftă. El, reprezentant de seamă al generaţiei Facebook? El care tastează mai repede decât scrie? El care mă învaţă, superior, ce înseamnă ASAP, CF şi NB, să scrie poezii?

Ei bine, apoi m-am gândit mai bine. Şi cred cu tărie că şi ei ar trebui să aibă un Oracol. Sau poate mai ales ei. Măcar şi pentru faptul că, în loc de un smiley pe WhatsApp, şi-ar zâmbi cu adevărat unii altora atunci când îşi strecoară, pe sub bancă, musai în timpul orei, Caietul de Amintiri:)

Aşa că, pentru mamele care gândesc la fel, mai jos, un model de Oracol. De pe vremuri. Nu aveţi multe schimbări de făcut. Cu mulţumiri publice doamnei Valentina Dumitru, fără de care acest post nu ar fi existat.

 1. Un cuvânt de început!
 2. Să facem cunoştinţă!
 3. Descrie-te în câteva cuvinte.
 4. Zodia şi vârsta, te rog!
 5. Culoarea ta preferată este…?
 6. Mâncarea ta preferată este…?
 7. Îţi plac prăjiturile? Care?
 8. Dar fructele? Care?
 9. Îţi place şcoala? De ce?
 10. Îţi place să te plimbi? Unde?
 11. Ce filme preferi?
 12. În ce ţară ai vrea să călătoreşti?
 13. Ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?
 14. Îţi plac desenele animate? Care?
 15. Ce muzică îţi place?
 16. Care este formaţia ta preferată?
 17. Un cântăreţ sau o cântăreaţă preferată?
 18. Ce pastă de dinţi foloseşti?
 19. Care este maşina ta preferată?
 20. Îţi plac animalele? Care şi de ce?
 21. Care sunt jocurile tale preferate?
 22. Ce surprize colecţionezi?
 23. Ce preferi, dragostea sau banii?
 24. Ce este fata?
 25. Dar băiatul?
 26. Ce este moartea?
 27. Dar viaţa?
 28. Ce băuturi preferi?
 29. Iubeşti?
 30. Pe cine?
 31. Te-ai sărutat vreodată?
 32. Cu cine?
 33. Ce părere ai despre stăpânul oracolului?
 34. Un cuvânt de încheiere!
 35. Lasă-mi o amintire!!!

Şi, în caz că aţi uitat…

“Cum doreşte căprioara apă rece de izvor, aşa îţi doresc eu ţie “Mult noroc în viitor!””

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza