Keep it simple...

Avortul. Pro sau contra

Sigur, nu se pune problema sa va dam argumente pro avort. Nu cred ca avortul e o solutie de contraceptie. Este, din pacate, in Romania, pentru ca in Romania nu vorbim despre sex, nu facem educatie sexuala, nu facem preventie, consideram ca in cazul violului are si victima partea ei de vina, daca nu cumva pe cea mai mare din ea. E si motivul pentru care apar astfel de cetateni. De fapt nu doar ca apar, ei sunt, din pacate, foarte multi

violatorul

 

Simplul fapt ca discutia se poarta doar in jurul acestei teme- pro sau contra avort e o tampenie. Nu asta e problema in realitate. Sigur, in Romania este o rata foarte mare a avorturilor, in special la adolescente. Dar ea este o consecinta a lipsei de educatie, a faptului ca nu vorbim despre sex, pentru ca e rusine. Multe dintre fetele care fac asta raman cu traume pe viata, pentru ca societatea nu a fost in stare sa le invete cum sa nu ajunga aici. Stiati, de exemplu, ca cele mai multe dintre fetele din Romania cred ca la primul contact sexual nu raman insarcinate?

Intr un interviu acordat Mediafax acum vreo 2 ani, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală  spunea ca “Până acum doi ani, numărul fetelor sub 19 ani care aduceau pe lume un copil era undeva în jur de 23.000 – 24.000 pe an. Dintre acestea, mai bine de 4.000 năşteau pentru a doua oară până să aibă 19 ani. Din păcate, este o problemă de care nu prea ne-am ocupat aşa cum ar fi trebuit la nivel de societate. Este o problemă pe care nu o poate rezolva o organizaţie neguvernamentală sau trei organizaţii, este o problemă care impune măsuri coerente, de lungă durată, care să se întindă pe mai mulţi ani, pentru că obţinerea unor modificări de comportament nu se poate face de pe o zi pe alta”, a declarat pentru MEDIAFAX (SECS).

Ma uluiesc in coninuare parerile potrivit carora #vai, prin educatie sexuala ii indemnam sa aiba relatii din ce in ce mai tineri#. Nu, toata lumea va avea mai devreme sau mai tarziu relatii sexuale. Doar ca unii vor avea idee despre consecinte, cei mai multi nu.

Ma intreb de cate ori barbatii care acum se pozitioneaza impotriva avortului n au avut pezervative la ei, cati au avut contacte sexuale doar pentru a face copii, nu pentru ca si au dorit asta si asa mai departe.

Poate daca am fi mai putin ipocriti, lucrurile ar fi mai simple.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza