Keep it simple...

Adevăr sau minciună despre viața la țară cu copii

Fac o casă pentru copii, să aibă unde să se joace

 

Fals: un copil, mai ales născut la bloc, nu va pune piciorul în curte nici măcar sub amenințarea că i se vor lua ipad-ul, PS3-ul și telefonul. Pentru el, aerul tare este la fel de periculos ca o puma întărâtată. Ba mai mult, dacă va primi și un prieten în vizită, vor sta amândoi față în față, cu mâinile în șold și se vor întreba îmbufnați: Și noi cum să ne jucăm?

 

Vom trăi mai sănătos

 

Adevărat: orice ar fi, copilul va vedea, măcar în treacăt, iarba, cerul, copacii, animalele. De când ne-am mutat la țară, Matei a văzut animale pe care nu le cunoștea decât din cărți: iepuri sălbatici, fazani, căprioare, arici.

 

Vom putea mânca din curte

 

Adevărat: nici nu vă trebuie o suprafață mare de curte. 10 răsaduri de roșii, 5-6 de ardei și 5-6 de castraveți vă vor asigura hrana pe toată perioada verii. Și gustul este imbatabil! Cu toate astea, nu vă așteptați ca propriul copil să vă ajute la plivit, săpat sau udat, ci doar la mâncat.

 

La bloc mi-e frică să-l las să se joace singur pe stradă, la țară nu.

 

Adevărat: mai ales dacă stați undeva, pe o stradă mai ferită și mai puțin circulată.

 

La casă voi avea mai mult timp să mă bucur de viață

 

Fals: o casă seamănă teribil cu o femeie frumoasă, dar mofturoasă. Veșnic îi trebuie ba una, ba alta, și dacă vrei s-o vezi mereu proaspătă și plăcută ochiului, atunci trebuie să investești în ea. Visați că veți sta la un pahar de whisky pe terasă, ca în revistele de design interior, sau la un grătar, așezați pe un gazon impecabil? Nu prea veți avea ocazia pentru că iarba trebuie mereu tunsă și udată, copacii stropiți, lemnul vopsit și tot așa.

În plus, atunci când ești un om activ care pleacă dimineața și vine seara târziu, iarăși constați că timpul maxim alocat lâncezelii outdoors este de 10-15 minute pe zi.

 

Copilul va avea o cameră mare numai a lui unde să se joace

 

Fals: copilul va sta tot în camera voastră, că e patul mai moale și așternuturile mai pufoase sau în camera unde este televizorul.

 

Copilul va fi mai independent crescând în natură

 

Fals: atâta timp cât stați în afara orașului, luați în calcul faptul că infrastructura interurbană la noi este inexistentă. Prin urmare, va trebui să duceți și să luați copilul de la școală/antrenamente/petreceri până va avea carnet. Adică, până la 18 ani!

 

Copilul poate avea, în sfârșit, animale

 

Adevăraaaaat!! Câini, pisici, iepuri, tot ce vă lasă inima să-i aduceți în curte. Va fi atât de fericit încât orice altceva va fi uitat. Ăsta va fi singurul lucru care îl va convinge, poate, să stea mai mult de cinci minute afară.

sursa foto: http://groweatgather.co.uk/countryside-classroom/

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza