Hurry no Worry, Keep it simple...

8 chestii pe care eu una le cer de la produsele de îngrijire, când le cer…

Ştiu că-mi voi mai pierde din statutul de divă prin următoarea mărturisire… dar îmi asum, ce să fac… Am 40 şi (un pic) de ani şi, până acum, nu am prea folosit creme şi produse de îngrijire. Spre deloc.
Şi n-o să invoc motive financiare, nici de nepotrivire de caracter şi nici măcar pe alea care-s la modă acum, legate de chestiile eco, bio etc. E mai simplu de atât. E despre timp. Sau lene…
Seara preferam să mă culc cu 10 minute mai devreme decât să aplic, după efortul demachierii, creme de noapte. Şi să mai aştept 10 minute să intre în piele (ca să nu sperii copilul şi să schimb faţa de pernă a doua zi). De dimineaţă, preferam să prelungesc cafeaua decât să mă dau cu cremă de corp şi să aştept alte câteva minute bune până să pot să pun hainele pe mine. Şi tot aşa. Până când… a început să se vadă.
Când selfie-urile neprogramate şi neprelucrate au început să rămână în telefon, în loc să-şi facă loc pe newsfeed-ul de Fb, am tras aer în piept şi mi-am spus: “Ok, aşa nu se mai poate.”
Acum, ca orice doamnă care se respectă, a urmat o perioada de introspecţie şi informare. Aşa am ajuns la top 8 pretenţii pe care le am faţă de produsul pe care decid sp dau banii şi căruia îi permit să-mi atingă pielea. A ieşit după cum urmează:
1. Crema trebuie să fie grasă dar nu prea grasă. Să-şi facă treaba da’ eu să nu am prea multă treabă cu ea. Adică să intre mintenaş în piele fără să se lase rugată.
2. Crema trebuie să stea acolo unde o pui, fără să migreze. Nici de pe faţă pe pernă, nici de pe picioare pe pantalonii de piele, nici de pe mâini pe caietul copilului pe care tre’ să-l arunci în ghiozdan în ultima clipă.
3. Crema nu trebuie să miroasă puternic. Să nu intre în competiţie cu parfumul. Că nu se ştie cine câştigă dar, cu siguranţă, eu pierd.
4. Gelul de faţă trebuie să înlăture doar machiajul, nu şi pielea. Să lase faţa albă nu roşie. Şi, în cazurile extreme, să nu se vadă că, după el, ai uitat să pui şi crema hidratantă.
5. Apa termală pentru zilele de vară trebuie să-ţi dea senzatia duşului pe care-l visezi. Dar fără să aibă şi efectul practic al apei pe faţă… Cum ar veni, doar ea, apa, să curgă, nu şi rimelul.
6. Dacă tot mă bag la cheltuieli, măcar să nu fiu egoistă. Să pot să share-uiesc produsul şi în familie. Crema să i-o întind şi domnului, după bărbierit. Balsamul de corp să-l folosesc şi pentru un masaj, când vine obosit de la muncă… şi copilul e la bunici.
7. Copilul trebuie, măcar teoretic, să le poată folosi şi el. Asta în ipoteza fericită şi puţin probabilă e drept, că ar accepta să stea 3 minute, să-i aplic chestia aia unsuroasă pe care, de regulă, o urăşte (Chiar trebuie, mamaaa?). Ori, pentru asta, chiar ar fi bine ca produsele să fie cât mai naturale.
8. Şi nu în ultimul rând, ar fi bine ca gama aleasă să aibă variante de ambalaj mari şi mici. Nu doar pentru buget ci şi pentru comoditate. Că doar n-o să mă car cu ditai tubul de cremă la mine zilnic, când tocmai a venit vara şi se poartă poşetele-plic…
Sigur, lista poate fi mai lungă dar, cum spuneam, nu-s tocmai familiară cu subiectul. Ce voiam să zic este că am găsit o variantă care pare cea bună, adică îmi respectă cele 8 condiţii. Or fi şi alte game la fel dar pe asta tocmai am probat-o. Se numeste TriXera de la Avene. Pentru cei mai pretenţioşi ca mine, care vor musai şi documentare, găsiţi toate informaţiile pe site. E firesc să fiţi aşa. Chiar şi eu, Toma necredinciosul fiind, am făcut o probă scurtă chiar la evenimentul de prezentare.
– Adică pot să mă dau pe faţă cu apa termală, peste machiaj?
– Da.
– Şi n-o să-mi curgă rimelul?
– Nu.
– Esti sigură? Nu e waterproof…
– Încercaţi.
N-a curs…

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza