How they beat us, Hurry no Worry, Keep it simple...

5 cuvinte/expresii pe care nu obosesc niciodată să le spun

Nu aveți uneori impresia că, dacă mai spuneți o singură dată un anumit lucru, o să faceți implozie sau limba o să vă părăsească gura, scârbită de atâta rutină? NU simțiți că, la fiecare “Nu mai face aia/Ți-am zis să/Când ai de gând să?, fiecare neuron se sinucide fără să lase bilet de adio?

Așa și eu. Uneori, am senzația că mintea îmi părăsește trupul și mă urmărește, semiamuzată și cu mâinile încrucișate, cât de pisăloagă pot să fiu.

Dar poți lăsa copilul în boii lui? Nu. Și atunci:

  1. “Spală-te”, cu variațiunile “Spală-te pe dinți/pe păr/pe corp/acum/nu peste cinci minute/am zis acum/nu mâine/și ce dacă te-ai spălat și ieri?”

2.  “Fă-ți temele”. Cu variațiunile “Nu, nu poți să-ți temele după ce te joci/Nu, nu mâine dimineață/Și ce dacă sunt pentru joi/O să-ți folosească în viață ca să nu dai la sapă/Cum??? Ai 3 pagini de exerciții și de abia acum îmi spui, la 11 seara???”

3. “Pune-ți farfuria în chiuvetă”, cu variatiunile “De fiecare dată uiți/Nu, nu o pui mai încolo/Dacă nu cer prea mult, poate o și speli/Cum cu ce? Cu mâna și cu Axion.”

4. “Îmbracă-te, că întârziem”, cu variatiunile “Cum nu te încalți cu adidașii albi?Cum te strâng, că ieri îți erau largi/Te-ai îmbrăcat? /Cum nu știi unde-ți sunt hainele? Acolo unde sunt de când te-ai născut/Da, tricoul ăsta e nou/Cum nu mai aveai nevoie de încă un tricou, mai ai doar două?”

5. “Fă-ți ghiozdanul”, cu variatiunile ” Ți-ai făcut ghiozdanul?/Cum nu ți-am zis, acum 2 minute ți-am zis?/Și ce, tu nu știi că trebuie să ți-l faci?/De unde să știu eu unde ți-e penarul?/Nu, n-am umblat cu cartea ta de geografie/Nu, nu vreau să ți-l fac eu”

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza