Keep it simple...

40 NU este noul 20

Știm, e ușor și mișto să-i bombănim pe bărbați când trec prin criza vârstei mijlocii, dacă erau porci devin și mai porci, dacă erau leneși devin și mai leneși, dacă erau curvari devin obsedați, de-a dreptul. Dar haideți, doamnelor, să ne uităm puțin și în curtea proprie căci nici femeile la vârsta mijlocie nu sunt tocmai a walk in the sunshine. Ba mai mult, așa cum îi atragi atenția unei prietene că i s-a dus un fir la ciorap sau i s-a întins rimelul, poate n-ar strica să ni se spună și când o luăm razna pe motive de a doua/treia tinerețe.

Din câte observ în jur (asta nu înseamnă că mă exclud) cam astea ar fi cele mai comune semne că ceva-ceva se întâmplă.

Multe doamne încep să se creadă dive sau, dacă erau deja, extra-dive. Știu femei care nici în (prima) tinerețe nu se îmbrăcau sexy dar acum nu le mai scoți din fuste de piele și ciorapi-plasă sau umblă fără sutien. Și să ne înțelegem, vorbim de cazurile în care mai sus-numitele obiecte vestimentare (sau absența lor) în niciun caz nu le flatează pe purtătoare. Nu zice nimeni că dacă ai 40 de ani sau peste să te îmbraci în sarafan dar ce-i mult e prea mult. Și mi se pare ușor deplasat să te duci cu decolteu până la buric și cizme cu toc-cui la o petrecere de copilași cu clovni și spiriduși.

Gesturile

Cumva, dacă te nimerești lângă o adolescentă și o femeie mai coaptă s-ar putea să nu fie nicio diferență, doar că ceea îi șade bine primeia devine penibil în cazul celei de-al doilea. Să explic: amândouă au gesturile alea afectate, parcă strigă: “Uită-te la mine! Uită-te la mine!”, își dau ochii peste cap până la amețeală, vorbesc tare și râd tare. Își spun una alteia cât de minunate sunt, își dau coate când privirea unui bărbat alunecă total întămplător în direcția lor și, în general, au impresia că Universul însuși își ține respirația când apar ele. Că deh, madame Bovary n-a murit…

La extrema ailaltă, dacă nu vorbesc despre hăinuțe la reduceri și ce fund mișto are tipul de la bar, simt nevoia să-și exhibe latura culturală și academică. Au citit o carte scrisă de un autor cu nume greu de pronunțat? Păi poate n-ar strica să afle și admiratorii din jur cât de așa și pe dincolo sunt, că nu degeaba le-a luat 40j de ani să fie awesome.

 

Au impresia că dacă un bărbat le dă prioritate în trafic, cu siguranță este pentru că a rămas năucit de frumusețea lor ca la 20 de ani. Dacă cumva un bărbat le zâmbește într-o cafenea, chiar dacă e la braț cu o tinerică, iarăși e de înțeles: femeile adevărate sunt alea peste 40 de ani, se știe. Celelalte mai au de așteptat! Îi atrage atenția că are geanta deschisă? Dumnezeule, mai are un pic și o invită la o cină romantică!

 

Profilul de FB? Este o odă adusă propriei persoane. Multe selfie-uri (cu filtru pe ele, desigur, ca să pară că n-au niciun rid), multe poze abstracte dar însoțite de niște reflecții și mai abstracte (gen “Femeia este forta motrica a vietii. Barbatul este doar cheia de contact”, că doar ai o experiență, e păcat să nu se bucure și alții de ea), poze cu pahare de șampanie, prosecco sau aperol însoțite obligatoriu de comentariul “O noapte nebună cu fetele”.

 

O fi natura mișto, dar nu în orice anotimp.

 

sursa foto:http://bipolarbraindance.blogspot.ro/

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza