Keep it simple...

4 situații care nu sunt ceea ce par. Și nici nu par ceea ce sunt cu adevărat…

Vineri după-amiaza. Plec de la muncă. Direct în mall, căci i-am promis fiului. O spun cu voce tare. Colegele spun și ele ce cred. Cu invidie în glas:
– O fi rău? Copilul e mare, se joacă singur… Tu dai o fugă prin magazine… Ce-ți pasă ție…
Vă sună cunoscut? Păi și nu vreți să lămurim problema?
Dragele mele colege… și vorbesc aici în numele tuturor mamelor active sau nu, cu copii mai mici sau mai mari. Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par. Între “Merg în mall” și “Merg cu copilul în mall” e o mare diferență. Cam aceeași ca între rai și iad.
1. Mersul în mall, în primul caz, arată cam așa: o doamna mișto, aranjată, parfumată, cu tocuri și o gentuță aruncată lejer pe umăr. În cel de-al doilea, înseamnă o mamă despletită și zburlită, transpirată de atâta alergat și de greutatea ghiozdanului, a plasei cu desenul-căci fix vinerea tre’ să fie și ăsta în orar- în cizme de cauciuc, pline de noroi, pe care ai uitat să le ștergi înainte să fie prea târziu.


2. În primul caz, mersul în mall e sinonim cu cel puțin o cafea relaxată cu o prietenă. Sau singură, cu tine. Sau, în cel mai rau caz, tu cu tine și cu laptopul. În cel de-al doilea, cafeaua e doar un vis. Ai noroc dacă apuci să dai pe gât un espresso. Şi asta doar dacă cumva  fiul are vreo luptă urgentă de dat pe jocul de pe telefon. Şi cafeneaua are wifi performant. Şi copilul e binedispus. Altfel… nicio șansă.
3. În primul caz, nu pleci din mall fără un shopping mic. Măcar unul mic. Căci ai timp să intri peste tot. Sau măcar unde sunt reduceri. Sau măcar unde știi că vor fi reduceri și atunci merge măcar o prospecție. În cel de al doilea caz, magazinele de haine sunt excluse. La fel și cele de pantofi. Precum și cele de genți, bijuterii, cosmetice, indiferent cum încercați să-i vindeți scurta oprire. Veți intra în schimb în toate magazinele cu device-uri, telefoane, jocuri și jucării. Şi, cel mai probabil, veți lăsa acolo banii puși deoparte pentru perechea de pantofi pe care o vânați de 3 luni.
4. În primul caz, ați putea avea șansa să intrați, în sfârșit, la filmul ăla făcut parcă pentru dumneavoastră, la care nu puteți merge cu domnul vieții, că nu e genul lui. În al doilea, veți ajunge la un film cu bătăi. Sau mașini. Sau de animație, în funcție de vârsta copilului. Asta în cel mai bun caz. Sau deloc. Dacă totuși ajungeți, încercați măcar să trageți un pui de somn. Sigur aveți nevoie.
Și nu, nu am terminat. Lista e lungă. Vă dau doar 4 exemple… nu de alta, dar sunt in mall. Cu copilul.

Sursa foto: bing.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza