Bârfe in the city, Keep it simple...

4 lucruri care nu mai sunt niciodată la fel după ce ai copii

  1. Cafeaua de dimineață

înainte: cafeaua de dimineață se definea ca momentul acela care poate dura între 5 minute și o oră, funcție de program, în care nu ești nevoit să vorbești cu nimeni, te gândești și tu la tine sau nu te gândești la nimic daca nu vrei să te gândești la nimic, te mai întinzi de 5 ori, taci, moțăi, dai sau nu dai drumul la televizor, mănânci sau nu mănânci, creierul tău are timp să revină pe pământ în timpul pe care și l dorește și îl consideră necesar.

după: în zilele bune, apuci să bei o gură din cafeaua de dimineață înainte să înceapă procedura de scoală-te/ îmbracă-te/ spală-te pe dinți/ hai mai repede/ hai mai repede/ hai mai repede/ hai mai repede/ hai mai repede/ urcat în mașină/ răspuns pe drum de 4322 de ori la întrebarea dardecetrebuiesamerglascoala si de 26543432 de ori la întrebarea azilacâtviisămăiei (dimineața ești nevoit să spui că vii cât mai devreme, când te duci devreme ți se spune că dorește să mai stea și că de ce ai venit, desigur, așa devreme)

2. mersul la sală

Cum toată lumea merge la serviciu cam în aceleași intervale orare, la sală te poți duce undeva spre seară

înainte: știi exact că te duci marțea și joia de la 18 și sâmbăta de la 13.00. Puține lucruri îți dau peste cap programul

după: nu mai stabilești șa ce ore te duci funcție de cele pe care ți le dorești, ci funcție de programul bunicilor, bonelor, eventual de orele pentru copii de la sală, dacă acestea există. Dacă ai noroc și prinzi yoga kids, faci si tu o jumătate de oră de Tae Bo. Dacă nu, intri unde apuci, stai 15 minute după care apare copilul care zice că e obosit și nu mai vrea la yoga kids, ci acasă ACUM

(nu, faptul că alergi permanent după copil nu e echivalentul a 2 ore de workout)

 

3. Vorbitul la telefon

înainte: pfff, acele discuții telefonice care puteau să dureze ore în șir? Cine mai știe cum erau?

după: indiferent că vorbești cu un ministru, cu un posibil intervievat din Sri Lanka de care te chinui să dai de 2 ani, cu prietena ta cea mai bună sau cu centralista de la taxi, discuția e împănată de nuacumama,terogtaciosecunda, nunuitiiauinghetata, nunupotisatejocipetableta5ore, nunustiucataduratepocadepiatra, nunumergemacumlaiceage. Si lista, desigur, e in continuare deschisa si infinita.

(singura varianta eventual posibila e sa fugi cat poti de tare, la propriu, de copil si sa raspunzi gafaind. nu dureaza mult, copilul recupereaza repede distantele, dar macar apuci sa spui alo)

 

4. Shoppingul 

înainte: era intervalul acela placut- mda, stim, mai scump de fapt decat terapia- in care stateai cu orele in mall, probabi toate tricourile, camasile, esarfele, costumele de baie, salopetele, fustele, manusile, agrafele, rujurile, chilotii, sosetele si orice se mai gasea in jurul tau. da, erau zile in care intrai dimineata in incinta si plecai seara, cand se trageau obloanele magazinelor.

dupa: norocul tau ca experienta din trecut si a spus cuvantul si ca stii exact pe ce raft sunt tricourile negre in orice magazin (daca cumva se schimba asezarea ai imbulinat-o, timpul alocat cumparaturilor scade cu 4 minute, iar tu nu le ai). daca esti fara copil dupa tine, e in regula, ai timp sa te uiti intr -o vitrina in plus fata de ce iti programasei. daca e cu tine, nu ti face iluzii. sfarsesti in cel mai bun caz la Carturesti.

 

Sigur, lista poate continua. Pentru ca nimic din ce era al tau nu mai e doar  al tau. Si de fapt tu nu mai esti tu, ci esti mama cuiva. Chiar si Waze stie asta

IMG_3982

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza