Keep it simple...

10 semne că ați ajuns la grădinița potrivită

 

  1. Să fie aproape de casă sau de serviciul unuia dintre părinți. Nu subestimați acest criteriu! Oricât ar fi de bună o grădiniță. nu merită să străbateți orașul de la un capăt la altul pentru ea. Gândiți-vă numai la cât timp veți pierde pe drum, în mașină, timp pe care l-ați petrece mai bine jucându-vă cu copilul.
  2. Să aibă educatoare de preferință tinere. Celor mici le va fi cu siguranță mai ușor să se ducă într-un loc unde văd persoane mai apropiate de vârsta lor, chiar dacă nu au foarte multă experiență. Pot să vă spun că Matei a învățat cu cea mai mare plăcere de la cele mai tinere și drăguțe educatoare și profesoare. Și dacă erau și blonde (căci blondele se pare că îi plac mai mult) nivelul dedicării lui creștea exponențial.
  3. Să aibă mâncare gătită în grădiniță. Mâncarea de tip catering va fi aproape întotdeauna industrială. Nu neglijați să cereți și să citiți cu atenție meniul. Ar fi bine să nu conțină prea multe paste, cartofi, orez și dulciuri. Este mult mai ușor să-l obișnuiți de la o vârstă fragedă cu o anumită disciplină alimentară.
  4. Să aibă o comunicare foarte bună cu părinții. Să fiți informați tot timpul despre evoluția copilului, despre relațiile sociale cu ceilalți copii și cu adulții.
  5. Să aibă o curte sau un părculeț în apropiere. Gândiți-vă că poate nu veți avea timp să-l duceți dvs. în parc seara, atunci când veniți de la muncă și atunci ar fi bine să iasă în timpul zilei la aer.
  6. Să nu exagereze cu activitățile. Până la 5 ani măcar, copilul trebuie să se joace. Și atunci nu-i aglomerați prea tare programul cu limbi străine, chitară sau mai știu eu ce. Lăsați-l să se bucure de copilărie.
  7. Autorizație!!! Cereți să vi se arate autorizația de funcționare! Nu vă bazați pe faptul că directoarea pare de încredere, clădirea arată bine sau că sunt foarte mulți copii acolo. Ați fi surprinși câte s-au întâmplat în grădinițe care funcționau ilegal în buricul târgului.
  8. Să aibă spații bine delimitate pentru activități, masă și somn. Adică să nu doarmă acolo unde mănâncă și invers.
  9. Să aibă camere de supraveghere funcționale.
  10. Prima impresie. A dvs. și a copilului. Dacă veți pleca amândoi zâmbind, înseamnă că ați ajuns în locul potrivit.

sursa foto: www.123rf.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza