Goin' out..., Keep it simple...

10 motive pentru care ar fi bine să mergeți la Târgurile de jucării.

1. Pentru că pur şi simplu Trebuie. Acele jucării oribile, răspândite tot timpul prin tot livingul, acele rămăşiţe de maşinuţe şi roboţi care îţi intră invariabil în tălpi noaptea şi pe care le cauţi furibund dimineaţa, în urletele nervoase ale copilului care le vrea, şi repede, toate astea trebuie să dispară.
2. Pentru că aveți de câştigat amândoi. El rămâne cu banii iar tu îi poţi spune senin, la următoarea jucărie pe care “Trebuie, mama, înţelegi, trebuie să o am”, să dea dovadă de maturitate şi să şi-o ia singur.
3. Pentru că îşi va face singur curăţenie printre jucării. Oh, da, poate ar fi trebuit să încep cu asta… Sigur, puteţi mima susținerea maternă iar el vă va lăsa să faceţi toată treaba, ca de obicei. Până la momentul la care va observa că aţi pus mai toate jucăriile preferate în grămăjoara “De dat”. Atunci veţi scăpa de corvoadă. Şi veţi folosi timpul rămas pentru o binemeritată baie în cadă, culmea, chiar fără navele, bărcile şi soldaţeii de plastic pe care de obicei îi împingeaţi cu picioarele prin spumă.
4. Pentru că, dacă aveți noroc, în drum spre târg, aţi putea avea surpriza să scăpaţi şi de skate-ul vechi de sub bancheta maşinii, şi de iepurașul de pluş fără de care nu accepta să plece dimineaţa spre grădi, ba chiar şi de cd-urile cu poveşti pe care nu le mai ascultă de ani de zile dar de care nu s-ar despărţi altfel nici în ruptul capului. Cum? Aţi uitat relica? “Mama… ştiu că nu mai ai loc pentru cd-urile tale. Dar astea sunt amintiri. Nu poţi să le arunci…
5. Pentru că, la final de zi, după ce ai cărat, ai aranjat standuri, ai transpirat în soare, ai învăţat PR şi Marketing pentru posibilii clienţi de-o şchioapă, ai înjurat printre dinţi văzând că robotul de 150 de lei cumpărat mai ieri se transformmă într-o umilă hârtie de 10 lei, ei bine, după toate astea, pentru prima dată după mult timp, copilul va fi atât de obosit încât va adormi buștean. Mă rog, de aici încolo fiecare completează cu ce jocuri sau jucării vrea…

Şi acum cele 5 motive reale, ne-cinice şi mişto pentru care, cum spuneam, trebuie să mergeți la târgurile de jucării:)

1. E mai educativ decât orice curs de economie din manuale dacă vă organizaţi cum trebuie. Copilul trebuie să-şi aleagă singur jucăriile la care renunţă. Să ia decizii deci şi să-şi asume asta.
2. Puteţi stabili preţurile împrună dar el trebuie să le evalueze primul. Va înţelege astfel şi valoarea reală a banilor. Ar fi bine să scrie bileţele cu preţurile. Îl responsabilizează şi îi va fi mult mai uşor acolo.
3. Reclama e sufletul comerțului şi e momentul să afle asta. Încurajaţi-l să gândească şi să scrie câteva.

targ jucarii 1                   targ jucarii 2
4. La tarabă nu vă băgaţi în seamă prea mult chiar dacă vă înfigeți unghiile în carne văzând că nu ştie să negocieze. Important e să încerce.

targ jucarii 5                targ jucarii 6
5. E un moment minunat mama fiu. Din toate motivele de mai sus plus unul. Veţi descoperi ce copil matur aveți de fapt …
… deci poate de fapt să-şi pună sigur cerealele cu lapte pe masă, dimineaţa …
P.S.: Noi am fost la Târgul de jucării organizat de Teatrul Masca. Era în Herăstrău. Anul acesta înţeleg că va fi prin septembrie, în curtea Teatrului.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza