Keep it simple...

10 minciuni pe care mamele și le spun singure

Experiența maternității este, de cele mai multe ori, una care ne umple de frici și întrebări. Este genul de experiență pentru care nimeni și nimic nu te poate pregăti, din simplul motiv că este atât de diferită de la femeie la femeie. Ba mai mult, poate fi chiar dăunător să pleci urechea la povețele și poveștile mamelor pentru că multe dintre ele nu sunt chiar roz.

Și atunci, îți creezi propriul mecanism de apărare și îți spui că tu nu vei face asta sau ailaltă sau că ție nu și se va întâmpla așa ceva.

28057086115_1c217e2d64

Iată cele 10 minciuni pe care viitoarele mame preferă să și le spună singure ca să se îmbărbăteze.

1. Cu siguranță copilul meu va dormi neîntors toată noaptea, încă de la naștere.

Cu siguranță, cea mai naivă, inocentă și greșită concepție pe care o poate avea o viitoare mamă. Și își va aduce aminte de asta la fiecare “elefant care se legăna” numărat în timp ce măsoară casa în sus și în jos ca să liniștească copilul, la fiecare răsărit de soare pe care îl va prinde după ce a ajuns cu număratul la 1357 de elefanți. Dacă ai fost o tipă care și-a pierdut nopțile prin cluburi, asta te va ajuta să stai trează noaptea. Diferența este că, atunci când veneai după o noapte petrecută în club, dormeai pana la 4 după-amiaza. Nu mai este cazul acum.

  1. Voi reuși să intru din nou în hainele de dinainte să rămân gravidă.

Mai exact, la care haine ne gândim? La fustița de piele care stătea oricum să crape pe tine, la blugii skinny sau la sutienele care acum sunt cu 2 numere mai mici?

  1. Viața mea va fi exact la fel ca înainte. De ce s-ar schimba ceva?

Păi, cu ce să începem? Cu programul mai strict ca al pușcașilor marini, cu palpitațiile pe care ți le dau niște banali muci, cu numărul impresionant de bagaje cu care pleci în concediu, cu ghimpii pe care stai atunci când ieși, în sfârșit, cu o prietenă, după mult timp?

  1. Copilul meu va dormi singur în pătuțul lui încă din prima zi.

Atâta pot să spun: hahaha! Când plânge sfâșietor și vezi o bucățică rozalie de om în care pare că se strânge toată suferința din lume, toate cărțile, sfaturile experte și propriile exigențe se duc pe apa Sâmbetei. Nu te mai gândești decât să strângi tare la piept bucățica aia de om și s-o ții acolo până când îi trece toată durerea, fie că e vorba de o oră, o noapte sau o viață.

  1. Copilul meu nu se va îmbolnăvi niciodată. Sau cel puțin, nu în weekenduri, înainte de concediul mult-așteptat sau de sărbători.

Ei bine, se va îmbolnăvi fix în weekend-uri, înainte de concediu sau de sărbători. Cred că dacă ar exista Codul bunelor maniere al bebelușilor asta ar fi regula numărul 1: întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA, este de bun-simț să te îmbolnăvești la momentul potrivit, acesta fiind unul din cele enumerate mai sus.

  1. Nu-i voi da niciodată să mănânce decât ce trebuie.

Da, până când ți se pare că poftește la ce e pe masă, o prăjiturică, un fursec, un hamburger de la Mac și totul se duce naibii. Plus serile când vii extenuată de la muncă și mai bagi o pizza congelată la microunde, nu fără a simți cele mai crunte mustrări de conștiință, desigur.

  1. Nu voi avea nevoie de ajutorul nimănui.

Vei avea nevoie de tot ajutorul pe care îl poți primi. Ca să poți să dormi și tu câteva ore legat, ca să poți să mănânci în mai mult de 10 secunde și ca să poți face un duș. Desigur, există și un preț. Și acela se numește mamă, soacră, mătușă sau ce-o fi.

8. Voi reuși să văd un film de la cap la coadă până va împlini copilul 7 ani.

Da, poate dacă vezi câte 10 minute pe an. În rest, rămâi mai bine la chestii care durează mai puțin decât îi ia copilului să se plictisească. Adică, câteva minute.

9. Vom merge singuri în concediu.

Inițial, da, îți dorești asta. Până când faci prima tentativă și copilul te prinde de picioare, cu lacrimile șiroind și suspinând: „Maaami, taaati, nu plecaaați, luați-mă și pe mine!” După ce cazi în plasă așa de câteva ori, sincer, îți și cam trece cheful să plecați singuri în concediu.

10. Viața noastră sexuală va fi la fel ca înainte.

Da, se poate spune și așa, asta dacă și înainte obișnuiați să nu vă dezbrăcați complet ca să faceți economie de timp, să stați cu urechile ciulite la cel mai mic zgomot sau să purtați mici negocieri înainte, de genul: „Bine, facem asta acum dar la noapte te trezești tu…”

 

Sursa foto: www.photopin.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza