How they beat us

Ziua in care EL pleaca

Bai, da, e greu tare cand e el acasa. Esti cu program, trebuie sa faci doua feluri de mancare, hai, te rog, spala-te, hai, te rog, fa-ti lectiile, hai sa mananci, nu-mi place aia, nici ailalta, nu ti mai arunca hainele… Si in wekend, traiesti intr un univers paralel celui din timpul saptamanii, paralel dar egal, in sensul ca ai vrea sa zaci cu fundul pe canapea, mana in castronul de floricele si ochii in hausofcardZ dar, in loc de asta, faci ceva similar adica gatesti, faci curat pana in 10 dimineata dupa care te taraste prin parcuri, aquaparkuri sau alte alea pana apune soarele si te duci, ca, na, ti e drag si mai are doar putin pana sa spuna sa nu l mai suni se cinspe ori pe zi si nici sa nu mai mergi cu el pe nicaieri.

Boon, si in timp ce mai bei tu al cinspelea fresh la o terasa de Herastrau, de ti s a u incretit buzele asteptand ca el sa mai termine “ultima” (a se citi a 35-a) partida de fotbal, te juri ca o sa vina ea, vacanta aia, in care o sa faci si mai ales n o sa faci tot ce vrei. Si te gandesti c o sa fie liniste si lipsa de responsabilitati si egooism cat cuprinde.

Dar iata ca mai e o zi si EL pleaca. Si, mai mult ca in oricare an, ma intristez tare ca pleaca pentru doua luni. Pentru ca cel mai tare rad la glumele lui, pe carei le turuie fara suflare. Si cel mai bine ma.distrez cu el, cel mai bun companion al meu de film, concert sau orice altceva. Si cel mai bine ma simt cu el, oriunde m as duce, pentru ca ma ia de gat si mi spune ca ma iubeste din cinci in cinci minute. Si are cea mai fina piele, cei mai migdalati ochi, cele mai dragute degete la picioare, chiar daca poarta 40 acum, si cel mai simt al umorului. Si pentru ca si atunci cand ma enerveaza de mor, ma uit cum zambeste mucalit, ca ii place sa ma scoata din sarite, si mi trece.

Si uite cum, incet-incet, ma transform in mama tipica (de baiat),care isi va suna feciorul si la 30 de ani sa l intrebe daca a mancat, daca s a imbracat bine, ca ploua afara sau, pur si simplu, sa i spuna, la fel de des pe cat ii spunea el ca o iubeste, ca i e dor de el si ca nu suna si el niciodata.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza