How they beat us

Vorba dulce şi rimelul

Într-una din zilele trecute, aud, fără să vreau, o discuţie între două colege ale mele.

Ca să vă fac un background: amândouă la vreo 33-34 de ani, una măritată, cu o fetiţă de nouă ani, cealaltă, fără copii.

Cea cu fetiţa îi spune celeilalte:

 • Auzi, dragă, ce m-a intrebat M. zilele trecute: “Mama, tu de ce nu te dai cu rimel şi nu te vopseşti ca celelalte mame?”
 • Ei na! Serios?? Şi tu ce i-ai zis?
 • Ei, uite d-aia, că n-am chef. Dar ce să vezi, că a intervenit bărbati-miu, ca un bădăran.
 • Şi ce-a spus?
 • Mi-a zis: “Da, dragă, fă şi tu ceva, că  o să-i fie ruşine fetei cu tine la şcoală, când te duci s-o iei”.
 • Şi??
 • Şi m-am enervat, normal. El sforăie până la 10 dimineaţa, iar eu mă scol la 6 şi nu ştiu ce să fac mai întâi. Parcă de asta îmi arde mie, să mă sulemenesc cu noaptea-n cap.

– ….

– Şi oricum, parcă m-ar mai … cineva oricum…

Legat de această discuţie, mi-am amintit de ultima serbare de-a lui Matei de la grădiniţă.

Ca să înţelegeţi mai bine, în acea grădiniţă, educatoarele veneau la serviciu ca scoase din cutie. Nu era una nefardată, cu părul aiurea sau îmbrăcată cum o da Domnu’. Asta era specificat, cred, în fişa postului, directoarea le impunea aceste lucruri şi bine făcea.

La încheierea anului, directoarea îi întreabă pe copii cum îşi imaginează că va arăta învăţătoarea lor şi îşi notează răspunsurile.

La serbare, tipa citeşte cu voce tare ce au spus copiii. 2 din 3 băieţi au declarat că şi-ar dori ca învăţătoarea lor să fie blondă, cu pantofi roşii cu toc! Iar fetele au spus cam acelaşi lucru: să fie tânără, drăguţă şi să vorbească frumos cu ele!

la gradi

Morala acestor poveşti ar fi următoarea: chiar dacă nu te mai ….nimeni, tot eşti datoare să ai grijă de felul în care arăţi. Aşa cum copilul este oglinda părintelui, şi părintele (în special, mama) e dator să fie oglinda copilului. Iar o femeie îngrijită va obţine întotdeauna ce vrea de la copii!

Ca exemplu, Matei a învăţat cu mare drag engleza la grădiniţă datorită Alinei, o profesoară cu vorbă dulce şi rimel la ochi. Era de ajuns ca Alina să se declare mâhnită că Matei nu şi-a făcut temele, să fluture puţin din gene a decepţie şi Matei înfuleca pe nerăsuflate toată cartea aia. Inutil să spun că filmul s-a rupt la şcoală şi că toată engleza pe care o ştie Matei e de atunci, din anii când Alina făcea ce voia din el.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

1 Comentariu

 • eva 27 iulie 2015 at 12:36 AM

  Femeia fetiș. Pentru că asta trebuie să învețe copiii de mici. Că femeia trebuie să fie o păpușică blondă cu pantofi cu toc. Că alegerea de a nu te farda sau vopsi nu e ok, că “ne faci de rușine ieșind așa din casă”. Că femeia trebuie să fie ca scoasă din cutie ca să îi facă pe plac bărbatului.

 • Comenteaza