How they beat us

Percepţie vs. adevăr. 13 feluri în care copiii ne bat la propriul joc

De cele mai multe ori, ce ne imaginăm noi despre copii şi viaţa cu copii este o dulce poezie. Suntem convinşi că toţi cei dinaintea noastră au greşit amarnic dar că noi vom fi altfel, copiii noştri vor fi ceva nemaiîntâlnit şi că, în general, nu vom repeta niciuna din greşelile predecesorilor noştri. Iată mai jos 13 situaţii care ne demonstrează cât de naivi suntem 🙂

 1. Noi credem că sunt total absenţi atunci când noi, adulţii, discutăm cu cineva. De fapt, ei ascultă cu mare atenţie ce se vorbeşte în timp ce par că se joacă în legea lor. Ba mai mult, ne vor lăsa cu gura căsată atunci când, peste o lună, ne vor relata acea discuţie cu lux de amănunte acea discuţie.
 2. Noi credem că îşi fac lecţiile. De fapt, ei mângâie pisica pe sub masă cu piciorul, se gândesc ce partidă de fotbal vor încinge după lecţii şi cum să facă să nu facă ceea ce fac în momentul respectiv, adică, lecţii.homework
 3. Noi credem că va fi din ce în ce mai uşor. De fapt, va fi din ce în ce mai greu. Colicii vor fi înlocuiţi cu dureri de dinţi, durerile de dinţi cu bube şi vânătăi, bubele şi vânătăile cu inimi rănite din dragoste.
 4. Noi credem că dulciurile, sucurile şi cartofii prăjiţi sunt cele mai dăunătoare alimente. Ei sunt convinşi că nu e aşa.
 5. Noi credem că, dacă nu sunt cuminţi, Moşul nu le va aduce nimic sau, în cel mai bun caz, o portocală. De fapt, Moşul e cam ramolit şi, indiferent de comportament, copiii vor primi întotdeauna ce şi-au dorit, ba şi ceva pe deasupra.
 6. Noi credem că vom evita acele greşeli pe care le fac toţi părinţii din simplul motiv că suntem mai informaţi şi mai puternici. În realitate, vom face exact aceleaşi greşeli pe care le-au făcut miliarde de părinţi înaintea noastră: îi vom culca în pat cu noi, vom ceda la fiecare lacrimă, îi vom lăsa la televizor şamd.
 7. Noi credem că fetiţele şi băieţeii noştri sunt nişte îngeraşi care nu vor înjura sau vor vorbi urât vreodată. În realitate, ei vor începe să folosească acest vocabular de la o vârstă fragedă, moment în care va trebui să ne ţinem faţa cu ambele mâini să nu cadă pe jos.
 8. Noi credem că ştim ce e mai bine pentru ei. De fapt, habar n-avem, doar ne prefacem că ştim.
 9. Noi credem că vor fi nişte copilaşi neajutoraţi toată viaţa. De fapt, ei încep să fie independenţi de la vârste foarte fragede.teenager
 10. Noi credem că nu vom fi întrebaţi niciodată despre ceea ce înseamnî sex. De fapt, vom fi întrebaţi şi încă foarte curând, moment care ne va lua total prin surprindere, pentru că, nu-i aşa, am crezut că nu ne vor întreba.
 11. Noi credem că, dacă e prea multă linişte, copilul face vreo tâmpenie. De fapt, aşa şi este.
 12. Noi credem că din magazin vom cumpăra doar ce ne trebuie şi că nu vom ceda insistenţelor. De fapt, vom cumpăra orice altceva decât ce ne propusesem.children in store
 13. Noi credem că îi vom putea feri de rele cât vom trăi. În fapt, nu vom putea niciodată să facem asta şi trebuie să-i lăsăm să prindă aripi singuri, chiar dacă uneori li se vor frânge. 

sursa foto: www.perceptionvsfact.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza