How they beat us

Minciuni adevărate

De multe ori, ne ferim să spunem copilului adevărul gol-goluţ fie de teamă, fie din pudoare sau, pur şi simplu, din lipsă de imaginaţie. Uneori, încercând să explicăm nişte lucruri sau să mai îndulcim realitatea, constatăm că ne dăm singuri cu stângu-n dreptu’.

Oricum ar fi, vă sfătuiesc ori să vă alegeţi răspunsurile cu grijă, ori să ţineţi minte minciunile pe care le debitaţi copiilor. Aceştia au o memorie fantastică şi, când vă va fi lumea mai dragă, veţi constata că vă puteţi face de râs cu uşurinţă. De preferat, şi când e lume multă….

Aşadar…

Despre curve

Dacă spuneţi copilului că o curvă este o asistentă medicală…Urmarea: atunci când veţi ajunge la spital, se poate întâmpla ca, pe hol, odorul să strige în gura mare: „Uite, mama, ce de curve sunt aici!”

Despre cum se fac copiii

Ohoho, aici aveţi nenumărate oportunităţi s-o daţi în bară.

 1. Tata face un desen, mama ia hârtia şi o înghite. Urmarea: copilul va înghiţi orice bucăţică de hârtie care îi pică în mână, să vadă dacă şi la el va avea acelaşi efect.
 2. Tata o sărută pe mama şi apare copilul. Reacţiile sunt de două tipuri: ori odrasla îşi doreşte un frăţior-surioară şi va insista să vă sărutaţi mai abitir ca în primele zile, fie nu-şi doreşte, aşa că vă veţi săruta pe ascuns ca în primele zile de adolescenţă.
 3. Clasicul „Barza aduce copiii”. Va urma o avalanşă de întrebări în care sigur vă veţi încurca şi nu veţi mai putea ieşi.

Despre sex

Sex este atunci când doi oameni se ţin de mână. Urmarea: pe stradă, când va vedea un cuplu executând acest gest romantic, plodul va urla: „Uite, mamaa, ăia doi fac sex!”

Despre diplomaţie şi ce se cuvine

În vizită la prieteni. „Mamamaaa, sarmalele astea au un guuust ciudaat!”. Gazda face feţe-feţe. Tu îi explici: „Nu, iubitule, fiecare găteşte altfel, tu nu eşti obişnuit cu altă mâncare, etc.”, concomitent cu un gest discret cu piciorul pe sub masă. Urmarea: „Mamaaaa, de ce îmi dai cu piciorul pe sub masă?”

matei mic

Despre colegi

Îi povesteşti despre colega ta, Ioana, să zicem, care este foarte enervantă.

Într-o zi, îl iei la muncă şi face cunoştinţă cu o Ioană. Acea Ioană. „Mamaaaa, asta e Ioana aia despre care ziceai tu că e enervantă?”

Despre minciuni necesare

La coadă la bilete, să zicem, la o expoziţie. Până la 8 ani, copiii au gratuitate. Îi şopteşti la ureche: „Ştii, biletele sunt cam scumpe, tu ai 8 ani jumătate, dar hai să rămână ăsta secretul nostru, da?” Zâmbeşte şi dă din cap. Ajunşi în faţă, casieriţa întreabă: „Dar copilul cât are?” „8 ani” „Mamaaaa, da’ eu am 8 ani jumate!! De ce spui că am 8??”

Despre Mărginenanu

Să spunem că bunicul (!!) ascultă Mărgineanu pe CD, dar mai derulează peste pasajele delicate. Copilul întreabă de ce, normal. Bunicul îi spune că nu merge bine sidi-ul pe bucăţile alea. Omul opreşte să se ducă la bancă şi lasă copilul puţin în maşină. Este relaxat, pentru că ştie că tocmai a început o melodie inofensivă. Când se întoarce, băiatul rânjeşte cu gura până la urechi, iar, o dată ajuns acasă, recită pe nerăsuflate: „Dacă eşti un cocalar împuţit, stai cu mâinile adânc înfipte în buzunar şi te scarpini la p…” Dacă nu mai ştiţi continuarea, search pe youtube.

Urmarea: bunicul dă din umeri şi zice: „Ce să vezi, chiar sărea CD-ul…”

Despre creşterea copiilor

Este o responsabilitate foarte mare, nu e treabă uşoară, blabla. Urmarea: „Atunci când o să am copii, cred că o să plec primii 6 ani de acasă.”

Cine mai are exemple este liber să completeze…:-)

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

1 Comentariu

 • Gabriela 10 iulie 2015 at 6:46 PM

  La mine a mers o scuza cu barza- avea si 2 ani si un pic si afla ca venea sora.sa
  De unde vine? S.a intalnit mama cu barza si i.a pus un bebe mic cat o bobita in burtica si cand o sa se faca mai mare merge mama la doctor sa il scoata
  A tinut la noi dar cred ca totul tine ai de copil

 • Comenteaza