How they beat us

Generaţia care revendică

Am speranţă. Da, am speranţă! Zilele astea, din scrumul şi cenuşa unor generaţii de sacrificiu (căci nu au fost numai bunicii şi părinţii noştri, ci şi noi) se ridică un alt fel de oameni. Sunt copiii de azi, cei pe care i-aţi văzut în Piaţa Universităţii protestând alături de părinţii lor, sunt cei la care nu va mai merge blestematul proverb românesc „Merge şi aşa”.

Un coleg scria pe Facebook: „Fii-mea e supărată că nu o las să se uite la un film. Aşa că mă ameninţă că o să facă gălăgie în capul meu şi o să scandeze până o sa cedez. Aşa îmi trebuie dacă am dus-o în Piaţă :-)”.

poza libertatea

Un alt copil se simte nedereptăţit la şcoală. Deşi ridică mâna la ore, învăţătoarea nu îl ascultă niciodată. Iar când îl ascultă, îi desfiinţează compunerile pline de imaginaţie şi umor. Aşa că băiatul îi spune :”Doamnă, să nu vă miraţi dacă nu o să mai învăţ. Dvs. nu mă motivaţi deloc. Iar compunerile mele sunt foarte bune, doar că dvs. nu puteţi să vedeţi asta.”

Un alt copil este părăsit de tată, care pleacă de acasă şi divorţează. Ca să-şi răscumpere vina, tatăl îi ia tot felul de haine scumpe şi jucării. Copilul le primeşte cu zâmbetul pe buze dar îi zice: „Să nu crezi că sunt fraier. Ce vreau eu de la tine nu poate fi cumpărat cu toţi banii din lume.”

Sau un copil este jignit de un profesor la şcoală. Copilul le spune acasă părinţilor: „Cred că omul ăsta nu ştie prea multe. Singura lui armă e să jignească nişte copii de 10 ani.”

Toate astea sunt întâmplări reale.

Şi exemplele pot continua.

Aşa că, politicienilor, hoţilor, escrocilor, corupţilor, temeţi-vă! Va veni un moment (şi nu mai e mult până acolo) în care timpul vostru va fi expirat. În care veţi fi taxaţi pentru orice spuneţi, nu spuneţi, faceţi, nu faceţi. Va veni un moment în care veţi da socoteală şi pentru greşelile voastre, dar va trebui să le şi explicaţi acestor copii şi de ce părinţii lor au fost arşi de vii pe altarul neputinţei, al nesimţirii şi al corupţiei. Iar preţul plătit va fi unul care vă va pune vouă viaţa pe foc.

poza antena3

Temeţi-vă de aceşti copii! Sunt agili, deştepţi, vigilenţi, neîndurători şi puternici. Ei sunt cei de care v-aţi bătut joc cu alocaţii mici, şcoli părăginite şi materii anacronice, pe ei i-aţi mutilat când le-aţi obligat părinţii să fugă de sărăcie şi să muncească la stăpâni străini, pe ei i-aţi văduvit de o şansă la viaţă decentă, de perspective frumoase, de viziune.

Dar, vai vouă! Ei s-au autoeducat, s-au îmbărbătat singuri, sunt mulţi şi mai uniţi decât am fost noi vreodată în nevoi sau voi în hoţie.

Iar ei nu vor ezita să iasă cu mâinile goale şi să urle, să ţipe, să revendice în stradă mai multe drepturi decât aţi putea voi vreodată să le încălcaţi.

Şi, mai presus de toate, un singur lucru nu vor face niciodată: nu vor tăcea!

poza protv

sursa foto: www.gandul.info, www.libertatea.ro, www.antena3.ro, www.stirileprotv.ro

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza