How they beat us

Cum să-ți enervezi părinții ca un profesionist (vol. II)

  1. Când te sună o prietenă cu care n-ai mai vorbit de când era copilul mic, el, copilul, își dă seama brusc că este neglijat și va face tot posibilul să-ți atragă atenția și să te acopere: va cânta, va cere tare și insistent ceva, orice, va da televizorul tare.
  2. Deși i-ai pregătit hainele de cu seară și el a fost de acord cu selecția, dimineața, după ce e înveșmântat din cap până în picioare, își va da seama că pantalonii îi sunt prea scurți și îl freacă între picioare, tenișii îl strâng, bluza îi scoate burta în evidență și geaca nu mai e în trend.
  3. În timpul săptămânii se scoală cu mare tămbălău, blesteamă școala, că începe prea devreme, ceasul, că sună prea tare, pisica, că nu-l lasă în pace, etc. În weekend, se va trezi fix la aceeași oră ca și în timpul săptămânii, deși tare ai mai vrea să dormi, și va avea un mare chef să iasă din casă în maximum o oră de la trezire.
  4. Își uită puloverul proaspăt cumpărat la școală, varsă sticla cu apă peste cărți și caiete și sucul pe bancheta din spate proaspăt curățată la spălătorie.
  5. Te sperie când face baie, urlând cât îl ține gura: “Ajutor, mă înec!” sau sare de după ușă când e întuneric în casă, făcându-te să scapi din mână oala, coșul cu rufe sau pisica, după caz.
  6. Știe pe dinafară versuri întregi din Mărgineanu dar dacă îl pui să repete 3 rânduri din lecția de la geografie, e lovit brusc de amnezie.
  7. Strânge bani de câte ori are ocazia așa că are foarte mulți. Dacă îi ceri cu împrumut, dobânda este de 100 la sută. Dacă uiți să-i dai înapoi la termen, dobânda e de 200 la sută.
  8. Când nu-l vezi, desenează porcării pe geamul aburit al mașinii astfel încât, atunci când se dezaburește geamul, desenul rămâne și toată lumea îți va arunca priviri dubioase la semafor.
  9. Când merge cu un prieten în spate, nu înțelegi de ce se uită lung lumea de pe stradă după mașina ta. Când întorci capul, afli de ce. El și cu amicul au scris pe o hârtie „Ajutor, femeia asta ne-a răpit!” și râd pe înfundate.
  10. Dar cel mai și cel mai enervant este că, în ciuda tuturor lucrurilor enervante pe care le zice sau face, îl iubești încă și mai tare.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza