How they beat us

Copiii Revoluției

Noi ne-am născut după 1980. Ei, după 2005. Noi, în comunism, ei, în sânul democrației.

Pe noi, părinții ne-au învățat că trebuie să respecți autoritatea, indiferent că e sub forma unui profesor, polițist sau a oricărui alt adult, de fapt, și că nu avem dreptul să contestăm autoritatea, chiar dacă e coruptă și defectă. Ei nu pot fi mințiți sub nicio formă și dacă știu că au dreptate, vor merge până în pânzele albe s-o obțină.

Nouă ni s-a spus tot timpul că trebuie să tăcem și să îndurăm: și întunericul, și foamea, și abuzurile. Ei au totul și tot nu li se pare suficient pentru că ei consideră că merită mai mult.
Nouă ni s-a spus mereu: Faci asta pentru că TREBUIE! Ei nu vor face nimic până nu li se explică de ce e nevoie să facă ceva și la ce folosește acel ceva. La noi, datoria este pe primul loc, la ei vor fi plăcerea, bucuria, dorința de a avea o viață pe placul lor și nu pe placul altora.
Am crezut tot timpul că ceea ce ne spun părinții și profesorii trebuie să fie adevărat și corect, fără a mai cerceta. În schimb, ei știu că ochii te înșeală, că poate și părinții greșesc, că felul lor de a face lucrurile nu este neapărat mai bun sau mai prost, ci este doar altfel.

NOI suntem părinții iar EI, copiii. Noi suntem nesiguri, ei au o încredere uriașă în forțele proprii.
Nu le subestimați încăpățânarea și voința! Ei nu pot fi manipulați cum am fost noi atâta timp. Iar viitorul nostru este în mâinile lor, nu invers.
Aceștia sunt copiii despre care Protecția Copilului se temea că au fost duși cu forța în Piața Victoriei. Aceștia sunt copiii pentru care Statul, în imensa lui grijă, se teme că li s-a distrus inocența pentru că au auzit niște sloganuri. Întrebați orice copil și va ști să vă spună cine e Iohannis, cine e PSD, ce fac Guvernul și Parlamentul și ce înseamnă să votezi.
NU vă bazați pe faptul că dorim să ne ținem copiii închiși sub un clopot de sticlă în așa fel încât nimic să nu-i atingă. A venit vremea să știe că există și Bine dar și Rău, în ce țară trăiesc, cine le vrea răul și de ce și ce pot face ei ca să nu fie folosiți drept carne de tun. Că rămân sau pleacă, asta va fi decizia lor dar datoria lor principală e să nu se lase niciodată, dar NICIODATĂ, călcați în picioare.
Așa că temeți-vă de acești copii! Vor fi mai duri, mai nemiloși dar și mai corecți decât am fost noi vreodată.

 

sursa foto: www.tion.ro

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza