How they beat us

Ce să faci să nu te blocheze copilul pe Facebook

După îndelungi insistențe și rugăminți, care au durat vreo 2-3 ani, Matei s-a văzut, în sfârșit, fericitul posesor al unui cont de FB. Și asta nu oricum, ci ca recompensă că a luat un examen foarte important..

Moment fericit pentru el , nu foarte fericit pentru mine. Pentru că, cel puțin din punctul meu de vedere, intrarea copilului în unul din puținele spații ale părinților ferite de ochii și urechile moștenitorilor ridică niște probleme spinoase.

Nu mai poți posta ce-ți vine prin cap, nu mai poți pune orice poze cu el, pentru că poate nu-i stătea bine freza și tot așa.

 

Așa că, dacă vrei să nu primești un unfriend prematur și dureros, iată ce ar fi bine să faci dar, mai ales, să nu faci pe Facebook.

8720604364_85c5931a14

 

  1. Ai grijă ce poză cu el/ea pui

 

Nu de alta dar, dacă nu treci postarea prin controlul de rutină al fotomodelului în cauză, riști să auzi acuzații de genul:

„Mamaaa, tu nu vezi cum îmi stătea tricoul în poza asta? Și părul??”

„Și în poza asta mă pupai de parcă am 3 ani? Mamaaaa, tu chiar vrei să-mi distrugi viața?? „

„Și ai pus și poze de la piscină?? Pe bune?? Vrei să mă vadă toată lumea în chiloți?”

26020717841_d81909ab32

  1. Nu trebuie să dai like nici prea rar, dar nici prea des

 

Dacă dai foarte rar, ți se va reproșa că nu îți place nimic din ce postează el, că asta înseamnă cu nu îl consideri interesant, că nici măcar nu te uiți și tu să vezi ce a mai postat.

Dacă dai like prea des, riști să îl faci de rușine, că dai like la absolut orice postează fără să faci o selecție, că o să zică lumea că e băiatu’ (fata) mamii, că dai like așa, că e copilul tău și nu pentru că postarea chiar ar merita un like  că prea ești cu ochii pe el și pe ce face el și, dacă nu te potolești, îți dau block.

 

  1. Ai grijă la comentarii

 

Nu sunt acceptate comentarii de genul: „Mânca-l-ar mama de băiat frumos!”, „Parcă ieri făceai la oliță!” (eventual însoțit și de „feeling nostalgic”), „Te pupă mama dulce de tot”, „Mai lasă joaca și pune mâna pe carte!”, „Te întreabă mătușa Veta când mai treci pe la ea să-ți dea bomboane”, „Ce bine îți stă bronzat! Cred că mor fetele după tine…”

Astfel de comentarii îți vor atrage un unfriend răsunător.

26421618870_c6f7d412d1

  1. Nu pune pe wall-ul lui sau al tău poze cu copilul de când era mic (în pampers, cădiță sau premergător, cu iaurt la gură, cu crocodilul, ursulețul sau păpușa preferate), însoțite de tag și commentul „Cum a trecut timpul!”, „Ulte-l pe ursulețul tău preferat Puffy! Îți amintești că nici la baie nu te duceai fără el?” sau „Frumos erai de mic! Și normal, că semeni cu mine!” sau „Ia te uită! La 3 ani încă făceai în pampers!”

 

  1. Nu te băga în discuțiile lui de pe FB cu colegi sau prieteni

 

Nu-ți pune mâinile în șold și nu-i trage de urechi prietenii pe care nu-i suporți tu cu comentarii de genul „Aha, Gigel, dacă te prind că te mai iei de fii-mea îți rup urechile” sau „Dorel, maică-ta știe că ai luat un 4 la română?”

 

  1. Ai grijă să nu te dai de gol pe propriul wall

 

Poate lui i-ai spus că în seara asta nu-l poți duce la meci pentru că stai până târziu la muncă, când tu, de fapt, ai ieșit cu colegii în oraș. Cineva se va găsi cu siguranță să te eticheteze într-o poză de grup…

 

  1. Înainte să-i faci cont de FB, fă o trecere în revistă a ultimelor tale postări

 

Eu n-am făcut asta și, spre surprinderea mea, a făcut-o Matei. Bineînțeles că a găsit tot felul de poze cu el, poze pe care mă amenințase să nu le pun pe FB, fiind vorba de imaginea lui, și pe care bineînțeles că eu le pusesem. Busted!!

 

  1. În niciun caz nu posta fotografii cu mărțișoare făcute de el sau felicitările de 8 Martie cu „Mami, te iubesc!”

Vrei să creadă lumea că sunt un pămpălău??

 

sursa foto: www.photopin.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza