How they beat us

Bad Santa

Cu toții știm că Moșul e un tip mega-ocupat, care, atunci când nu are timp să își conducă cum trebuie businessul, își deleagă sarcinile. Ca de obicei, însă, atunci când faci asta, ar trebui să te asiguri că franciza este respectată întocmai.

Și, așa cum există o fișă a postului pentru angajați, la fel ar trebui să existe și pentru surogatul de Moș Crăciun. Iar ea ar trebui să arate în felul următor:

  1. Moșul NU are voie să vină încălțat în adidași Nike, cizme de motociclist, cercel în ureche sau să aibă tatuaje la vedere
  2. Moșul NU are voie să servească una mică înainte de job. Nu de alta, dar riscă să-și uite sacul la ușă sau, și mai rău, acasă. La Polul Nord, evident…
  3. Moșul NU are voie să se piardă cu firea și trebuie să aibă o memorie fooooarte bună. Nu ar fi prea frumos din partea lui să dea păpușelele și cuburile tatei, setul de unelte mamei și lenjeria sexy copilului
  4. Moșul NU are voie să asculte mai mult de o strofă dintr-o poezie de copil
  5. Moșul NU are voie să fie neinformat. El trebuie să fie la curent cu toate năzbâtiile odorului și să amenințe că nu va mai veni anul viitor dacă împricinatul nu își schimbă comportamentul
  6. Moșul trebuie să aibă mare grijă la recuzită. Atunci când iei copilașul în brațe, te-ai putea trezi fără barba lipită neglijent sau fără pletele insuficient de bine fixate sub tichie.
  7. Moșul NU trebuie să subestimeze capacitatea de atenție distributivă a copilului. Prin urmare, NU are voie să facă cu ochiul complice tatălui, s-o ciupească de fund pe mama sau să știe mai multe decât este cazul.
  8. Există riscul ca cerințele de pe lista copilului să nu fi fost respectate întocmai. În acest caz, Moșul trebuie să aibă pregătită o explicație cât mai plauzibilă, de genul “S-au terminat materialele pentru jucăriile astea în fabrica Moșului” sau “Se pare că spiridușii n-au fost prea atenti când au citit listele anul ăsta”
  9. Moșul trebuie să fie pregătit să răspundă celor mai năucitoare și imprevizibile întrebări, de aceea, spontaneitatea este un “must” la angajare.
  10. Moșul NU trebuie să uite că el este așteptat și la alți copii. Așa că nu trebuie să se întindă mai mult decât este cazul, să se autoinvite la masă sau să se piardă în povești.

Dacă vreți să vă documentați mai bine despre cum să NU te comporți în calitate de suplinitor al Moșului, uitați-vă la Bad Santa. 1 și 2.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza