Goin' out...

Veniți de luați știință! La Bucharest Science Festival

Peste doar două săptămâni începe un eveniment tare drag nouă, Bucharest Science Festival. De ce ne este drag? Pentru că, aici, vă veți face o idee despre cum ar trebui să se desfășoare în școli orele de chimie, fizică, biologie și altele iar copiii au ocazia să vadă că aceste materii sunt despre viață și nu despre niște formule seci care trebuie învățate pe dinafară.

Festivalul va ține cinci zile, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2017 și spre deosebire de alte evenimente de acest gen, vine el la tine. În sensul în care, pe lângă acțiunile organizate în diverse locuri din București, se vor susține prezentări în școli și licee, dacă cineva, elev, părinte, profesor sau diriginte dorește să se înscrie (formularul e aici https://goo.gl/forms/78ZgLzLRp5qYUzwE3)

Foarte interesante ni se par, de exemplu:

  • Atelierele GeneEd – ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, (27-29 septembrie, în școli și licee din București)
  • Cum funcționează radioul? – vizite explicative la studiorile Rock Fm, pentru elevii de gimnaziu (27-29 septembrie, Radio Rock FM)
  • Atelierele de chimie Kids’ Lab – program educaţional, interactiv, care urmăreşte să atragă interesul copiilor asupra ştiinţelor naturale (29-30 septembrie, Facultatea de Chimie din București)
  • Exploratorii frontierelor cosmice – conferință susținută de Prof.l Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Ştiinţă şi Explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, miercuri 27 septembrie 2017, ora 19.00 – la Carturesti Verona

Iar anul acesta, cireașa de pe tort pare a fi incredibila ocazie pe care o vor avea copiii să-i întâlnească, chiar la ei în școală, pe oamenii de ștință de la Măgurele, centrul unde s-a construit cel mai puternic laser din lume.

 

Pentru mai multe informații, aveți programul detaliat aici:

http://www.bucharestsciencefestival.ro/

sau aici:

https://www.facebook.com/Bucharest-Science-Festival-403002786472457/

La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuită.

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza