Goin' out...

Vama nouă

Cică Vama nu mai e ce a fost. Dar ce a fost când a fost?

Habar n-am.

Prima dată am fost aici acum cinşpe ani. Deci eram tânără spre foarte tânără, eram cu prietenul, gaşca, n-aş fi avut motive să nu-mi placă.

Şi totuşi, nu mi-a plăcut.

Întâi, ne-am chinuit vreo oră să ne punem cortul pe plajă. Plaja era plină, un singur locşor mai era liber, urma ulterior să aflăm de ce.

Aveam un cort militar, pentru care îţi trebuia îndemânare, forţă sau inteligenţă să-l montezi. Noi nu posedam niciuna dintre aceste calităţi, prin urmare, ce se ridica pe o parte cădea cu încăpăţânare pe ailaltă.

Am asamblat cu chiu cu vai juma’ de cort şi am plecat să bem. Când ne-am întors, pe la 4 dimineaţa, jumătatea aia de cort ni s-a părut cel mai primitor cămin.

Era un frig polar, sau poate aşa ni se părea nouă din cauză că diferenţa dintre gradele din corpul nostru şi cele din atmosferă bătea bine un număr cu două cifre.

Ca să nu mă lungesc, am pus capul jos şi, jumătate de oră mai târziu, ne-am trezit într-o saună. Vă mai amintiţi când spuneam, câteva rânduri mai sus, că era singurul locşor liber de pe plajă? Ei bine, soarele răsărea fix pe bucăţica aia şi pe amărâtul nostru de cort.

A doua experienţă aiurea legată de locul ăsta are legătură tot cu gradele. De data asta, de subordonare.

Ca să mă mai trezesc, am zis să mă bag în apa aia sloi. Măcar în apă nu era aglomerat, era doar un cuplu care se zbânţuia aşa cum i-a lăsat bunul Dumnezeu. Ei şi? Veţi spune, aşa e la Vama Veche.

Corect, numai că atunci când am reuşit să ridic privirea, am constatat că domnul era chiar şeful meu de la o venerabilă instituţie de presă unde lucram la vremea aceea, iar doamna nu era doamna lui, ca să zic aşa.

Şi v-am mai spus, nu, că apa era rece?

Oare ce faci în situaţia asta? Saluţi penibil şi treci mai departe? Întrebi dacă mai e nevoie să trimiţi articolul despre Vama Veche pe care trebuia să-l predai luni? Sau te bagi la fund până când trece primejdia?

vamaA doua oară în Vamă am fost weekendul ăsta.

A fost la fel, doar că n-am stat la cort şi nu m-am întâlnit decât cu cine trebuia.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza