Goin' out...

Şi acum? Acum ce facem?

Nu ştiu care dintre noi, mamele sau copiii, visăm mai cu sârg la vacanţă. Ei ca ei, că scapă de trezitul de dimineaţă şi de şcoală şi de after şi de baschet, fotbal, engleză, karate sau ce mai face fiecare. Dar noi… noi visăm la o nouă viaţă, de-a dreptul. Mă rog, la o viaţă… Evident, cu 2-3 luni înainte începem să ne facem planuri. “Când copilul va fi la bunici, o să merg la piscină. Zilnic. Ba o să bag şi o sală, că parcă se cere. Serile o să merg în Centrul Vechi. A, da şi tre’ să iau neapărat programul spectacolelor de la Godot. Şi reducerile? Când sunt reducerile? Că n-am mai călcat în mall de secole. De fapt, de luna trecută când am plătit facturile şi am luat caietul de mate…”
Şi uite cum, într-o zi (deja) cu soare, vine vacanţa. Şi iei copilul, mândră tare, de la festivitate, şi îl pupi, şi îl feliciţi şi îl scoţi în oraş. Îi iei o îngheţată, îl mai feliciţi o dată şi îţi faci curaj… Şi îl întrebi, timid: “Iubire, cam când vrei tu să pleci la ţară?” Şi urmează şocul. El, băiat mare, nu mai are nicio intenţie să meargă la bunici, unde se plictiseşte, e departe de prieteni, e pus să facă teme şi colac peste pupăză, nu are nici net. El, băiat mare, preferă orice altceva. Îţi spune, printre suspine, că mai bine vine cu tine la muncă. (unde măcar are calculator) Şi, sigur, nu uită să-ţi spună cât îşi doreşte ca măcar în vacanţă să stea cât de mult se poate cu părinţii lui, pe care îi iubeşte tare.
Iniţial, îţi cade faţa. Apoi te apucă nervii. Apoi suspini, te înmoi şi cedezi. În ordinea asta. Şi, odată şocul depăşit, vine crunta întrebare: Şi acum?
cu scris
Make no mistake, ladies. Să faci faţă programului de şcoală, de după şcoală şi de înainte de şcoală, cu tot cu serviciu, casă, masă, e naşpa. Dar să concepi unul de vacanţă e horror. Necesită documentare serioasă, nervi de oţel şi… bunăvoinţă din partea copilului. Şi bani. Mulţi bani.
Dacă plouă, epuizezi filmele. Dacă e soare, mergi în parc. Dacă e şi mai soare, mergi la piscină. O zi, două, trei… Şi pe urmă?
Deocamdată eu una nu am găsit răspuns. Dar mă documentez. Pentru voi. Şi pentru mine.
Uite, în weekend, puteţi merge, spre exemplu, la Roaba de Cultură, în Herăstrău.

hamac

Au perne comode, hamace, loc de fotbal pentru băieţi şi un concert pentru mame sâmbătă.

noi pe jos
Detalii, aici.
Iar în piaţa George Enescu, până duminică, este Bucharest Jazz Festival.

Laura vine şi ea cu o variantă. Şi mai vedem. În definitiv, suntem în vacanţă de nici două săptămâni…

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza