Goin' out...

Pe unde mai ieșim cu copiii în oraș

Când copiii noștri erau mici, socializarea era un chin. Ieșitul la restaurant, ceva rupt parcă din „Supraviețuitorul”. Locurile de joacă? Mai obositoare decât o noapte întreagă la Untold.

Așadar, treaba se desfășura în felul următor:

  • Alo? Măi, Lauriciule, ne e dor de voi! Ne vedem și noi la locul X?
  • Pisii, credeam că m-ai uitat! Daa, ne vedem, cum să nu? Se joacă și ăștia mici împreună, schimbăm și noi două vorbe, că nu te-am mai văzut de un secol.
  • Și beeeeem??
  • E frig în ianuarie? Ce vorbă-i asta? Normal că bem! Chestii cu umbreluțe, da?
  • S-a făcut!

 

Asta era în mintea noastră, desigur.

În realitate, lucrurile se desfășurau după următorul tipar: ne vedeam, ne pupam pe obraji, schimbam fix două vorbe (dintre care una era „Bunăăă!”) și…începea maratonul.

Dacă restaurantul nu avea loc de joacă, alergam după copii printre mese, scaune și chelneri, reușind eventual, când luam turnanta pe lângă masa noastră, să înghițim și o gură din ceea ce ne comandasem.

Dacă avea loc de joacă, ne propteam acolo, cu copii cu tot, ne târam pe coate și genunchi după ei, minimul machiaj pe care ni-l făcusem (că deh, ieșeam și noi din casă) se scurgea la vale ca Dunărea după dezgheț iar visele noastre de a sta la taclale cu cocktailul în față se duceau pe apa Sâmbetei.

 

Cu toții știm și am trecut prin asta. Dar doi părinți tineri și simpatici, Liana și Alex, sătui să caute și să nu găsească locuri bune pentru toată familia, s-au gândit să facă ei unul. „La Iris” chiar asta este. Un club de familie.

 

La început, a fost gândit să se simtă ei, copiii și prietenii lor bine. Apoi și-au dat seama că ar fi drăguț să-i facă și pe alți părinți să se simtă ca acasă…la ei acasă.

 

 

 

 

 

 

 

Că poate vrei să mănânci și să dai copiilor o pizza făcută pe loc în timp ce ei se joacă lângă tine și tu vorbești cu prietenii tăi. Sau poate vreți să jucați cu toții un Monopoly sau un Domino după ce ați mâncat. Totul în același spațiu, conceput și făcut chiar de ei, cu mâinile lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care copiii sunt prea mari și nu mai e cool să stea cu părinții (plus că unele subiecte, cum ar fi colega drăguță din penultima bancă, trebuie să rămână secret), ei se pot retrage într-un loc numai al lor, unde au console, muzică, masă de air-hockey și pot face karaoke. Iar ăsta nu e deloc rău. Căci și mamele au niște lucruri care poate ar trebui să rămână secrete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cum se va face cald, copiii se vor putea juca în curte sau pe terasă iar voi veți putea bea mult-visatul cocktail cu umbreluțe aproape de ei. Pentru că și noi, părinții, merităm să fim răsfățați din cînd în când…

Așa că, dacă vreți să vă petreceți o zi sau o seară veselă, relaxată, cu copiii (nu, aici nu este contradicție în termeni :-)) făceți-le o vizită Lianei și lui Alex, la Iris. Or să fie bucuroși de musafiri. Și dacă tot ajungeți acolo, beți un cocktail și pentru noi (o să vă fie cam greu să alegeți, noi am prefera totuși un Taste of rainbow)

Și da, sunt cocktailuri din ACELEA, de oameni mari, că poate v-ați săturat de Cola și nectar..

 

De mâine se deschide și pizzeria. Iar accesul la locul de joacă este gratuit.

(P)

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza