Goin' out...

La pas, prin Bucureşti…

Ştiţi cum ne place nouă să vă mai spunem una-alta din ce descoperim şi noi prin Bucureşti. De curând am fost la Galeria Alexandra’s. Unde vă sugerăm şi vouă să ajungeţi cât mai curând. Piaţa Amzei, la numărul 5, într-una din clădirile acelea vechi pe lângă care trecem şi oftăm. Înăuntru, are tot ce visaţi că ar putea avea o asemenea casă. Salon elegant, ca pe vremuri, cu tavan înalt… dar mai ales are poveşti. Poveşti pe care ni le putem imagina sau le putem asculta. La început am ales prima variantă şi am stat câteva minute să-mi închipui cine şi cum se bucura în urmă cu 100 de ani de o păpuşă minunată de porţelan.

Apoi am vrut să ştiu adevărul aşa că l-am ascultat vrăjită pe domnul care abia aştepta să ne povestească totul dedspre fiecare obiect de acolo. Şi sunt multe, de la ceasuri, patefoane, cutiuţe de medicamente de poşetă, bijuterii până la mobilier şi lampadare, toate din secolele 18 şi 19.

  
La subsol, sunt tablouri. Grigorescu, Ressu, Tonitza, Luchian, Baba dar am găsit şi lucrări moderne, cum ar fi Paul Hitter.

galeire 2  
Şi da, aş merge cu copilul. Fetiţele, cel puţin, vor fi încântate dacă le plac poveştile cu palate şi prinţese. Aglomeraţia este exclusă căci vizitele se pot programa. Sau mergeţi direct acolo. Mâine nu puteţi, dar sâmbăta viitoare şi în orice altă sâmbătă e deschis dimineaţa.
Ah, şi să nu uităm. Galeria oferă ceva ce nu găsiţi în altă parte. Închiriază tablouri. Fix aşa. Dacă aveţi nevoie pentru un event sau pur şi simplu pentru acasă, să vă impresionaţi fostele colege de liceu care vin în vizită. Toate detaliile, aici.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza