Goin' out...

Despre yardsale, pe scurt.

el

Spun DA pentru că:

1. Ai ocazia nesperată de a mai scăpa de jucariile vechi care ți se încurcă în picioare zilnic şi asta fără lacrimi, ci dimpotrivă, cu un tonus vesel gen “Abia aştept să fac bani!”

2. Copilul învață să sorteze, să evalueze, să negocieze, să ceară şi să mai lase de la el, başca simte valoarea banilor.

3. Yardsale-urile sunt prin definiție afară. Ştiți obsesia mea cu statul la aer.

4. E un prilej fain de socializare cu colegii de tarabe. Fi-miu a stat de vorbă ieri 4 ore, ce să vezi, fără să se plictisească.

5. Cu puțin ajutor, învață şi un pic de psihologie. Cum ar fi, “Dacă fetița care se apropie de tine are un tricou cu Spiderman, şi tu un dvd cu el, poate iese de o afacere…”

spider bun

În rest, tare mi-aş dori ca:

1. Oamenii mari să nu mai fie încuiați la minte. Să îşi trimită copiii să vândă, din motivele mai sus menționate, în loc să aud remarce tâmpe de genul “Ce-or să zică vecinii?”

2. Oamenii mari să îşi trimită copiii să cumpere de la yardsale, pentru că e o idee mişto şi educativă tot din motivele mai sus menționate şi merită încurajată. Nu să gândească stupid “Asta fac sărantocii. Lasă, dragă, că luăm din magazin.” Cum deasemenea mi-a fost dat să aud.

3. Oamenii mari să nu aibă sufletul mic. Măcar printre copii. Căci şi asta mi s-a întâmplat ieri când o tanti cu un Hermes a cumparat de la fi-miu un Lego sigilat de 80 de lei cu 15. Sigur, fraierul a fost el şi cel mai bine pricepi cum stau lucrurile din greşeli. Dar parcă mi-aş fi dorit o lume în care cei mici să vadă că au ce învăța de la cei mari. Nu invers.

eu

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

5 Comentarii

 • ero 15 iunie 2015 at 11:29 PM

  Nu inteleg ce ai vrut sa zici la ultimul punct.Pai cu cat ai vrea sa l cumpere? Cu 90 de lei?

  • Anonim 16 iunie 2015 at 10:13 AM

   Nu, Ero, desigur. Ca de asta era yardsale. Dar articolul era sigilat, nou-nouţ deci nu din cele folosite, copilul a cerut iniţial jumătate, adică 40 de lei. A scăzut la 30. Mi s-a părut că doamna chiar a exagerat, pe principiul Să fraierim dacă putem, fie el şi copil…

 • Crina 17 iunie 2015 at 10:48 AM

  Din pacate aceasta postare nu ajuta deloc evenimentul in sine. Organizatorii ar trebui sa scoata in evidenta faptul ca poti cumpara lucruri bune la preturi mici, asta este scopul, in plus avantajele sunt socializarea, copii pot invata pasii procesului de vanzare, etc.
  Eu cred ca in astfel de actiuni trebuie sa fie incluse cat mai multe persone din zona, sa se promoveze in scoli, gradinite..
  Dar daca va adresati persoanelor mai instarite din Corbeanca, atunci se poate crea un eveniment gen cu circuit inchis.
  In alta ordine de idei oamenii sa fie incurajati sa negocieze, asa e normal si logic. Nu sa stie ca sunt urmariti sa vada cu ce pret au cumparat un lucru.

  • Theodora Massini 17 iunie 2015 at 11:48 AM

   Crina, ai dreptate, ar fi bine să fie promovat evenimentul, mai ales că nu se vrea ceva cu circuit închis. Cât despre urmărire, îmi pare rău că s-a înţeles aşa. Eram întâmplător pe lângă fi-miu când s-a întâmplat, nu am intervenit, dar îmi menţin părerea că doamna a exagerat. Una peste alta, noi vom merge şi data viitoare, tocmai pentru avantajele pe care le-ai subliniat şi tu:)

 • Theodora Massini 16 iulie 2015 at 10:32 AM

  Multumim:)

 • Comenteaza