Goin' out...

Despre Doamnele cu perle şi alte lucruri minunate

Cerceii nu-i lipseau niciodată din urechi. Şi când spun niciodată, chiar aşa e. Se trezea dimineaţa, se spăla, se îmbrăca, îşi dădea cu cremă pe mâini şi apoi şi-i prindea cu grijă. Şi acolo rămâneau toată ziua, fie că mergea la piaţă, la Operă sau pur şi simplu stătea acasă. Avea 3 perechi, toţi cu clipsuri. Îi scotea abia seara, la culcare. Îmi amintesc că îmi puneam capul pe genunchii ei iar ea mă mângâia cu o mână în timp ce cu cealaltă îşi masa lobul urechii întotdeauna roşu. “Nu eşti femeie, fără bijuterii. Să ţii minte. Nu trebuie să fie scumpe. Trebuie doar să ştii să le porţi.”

Da, despre bunica Dora vorbesc. La fel cum Maria vă povestea despre bunica Marcela. Noi am învăţat de la ele că o rochie neagră simplă te scoate din orice încurcătură. Şi că ciorapul fin de mătase este un must în garderobă. Şi că mănuşile (de macrame) se poartă şi vara. La fel şi pălăriile. Şi că nimic nu împodobeşte mai frumos gâtul unei femei ca perlele.

La primul târg vintage în care am păşit am ştiut clar ce caut. Perlele care i-au stat în urechi toată copilăria mea. Şi le-am găsit. Un pic îngălbenite, cu urme vizibile de purtare. Dar am fost fericită. Cumva, sunt sigură că au fost chiar ale ei şi şi-au croit drum, peste timp, spre mine. Iar acum a venit rândul pălăriei…

Ce voiam să vă spun este că sâmbătă şi duminică, 9 şi 10 aprilie, noi avem treabă. Multă. Mergem la V for Vintage. Suntem partenere dar mai mult decât atât. Suntem cumpărătoare.

„V for Vintage este despre design romanesc si cultura vintage, primul si cel mai important eveniment de gen din Romania.

Expozitia V for Vintage este un eveniment bianual, cu o editie de primavara si una de toamna.Prima editie a expozitiei a fost organizata in 2008.

Platforma V for Vintage promoveaza si pune in contact designerii romani si creatiile lor cu un public educat si cunoscator printr-o comunicare atenta si constanta.

Echipa dedicata si colaboratorii care sustin acest proiect reusesc cu succes si determinare sa creeze un eveniment de referinta, care conecteaza participantii cu publicul si presa de profil.”

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza