Goin' out...

Cum iese o proaspătă mamă în oraş

Pe scurt: greu al naibii!

Pe lung, îi trebuie cam o săptămână de preaviz din partea colegilor de distracţie şi cam tot atâtea zile de pregătiri.

Dar haideţi să vedem ce se întâmplă cu ea în acea săptămână.

LUNI

Este anunţat evenimentul. Promisiunile sunt că se va lăsa cu băută, dans pe mese, mers de-a buşilea, într-un cuvânt, dinamită. EA se pregăteşte psihic: deja vizualizează cu ce se va îmbrăca (nu, nu s-a mai uitat în oglindă după ce a născut), ce cercei îşi va pune (nu, nu ştie dacă mai are aşa ceva), rememorează nişte mişcări din dans de pe vremea când încă mai dansa, adică aprox de când era la modă Dr. Alban.

MARŢI

Deja începe să-şi facă probleme cu cine va lăsa copilul. Cum cu cine, veţi spune….Cu tatăl. Well, dacă spuneţi asta, e clar că nu sunteţi mame. Încep telefoanele, bunica maternă, bunica paternă, unchi, mătuşi, somebody, anybody…Complicat. Poate şi din cauză că toate aceste rubedenii ştiu cu cine au de-aface: ăsta-i biberonul de noapte, ăsta-i ăla de zi, dacă tuşeşte îi pui căciuliţa roşie, dacă nu tuşeşte p-aia gri, etc, etc.

MIERCURI

Încep căutările de poze pe pagina de fb a clubului. E nevoie să se pună în temă cu ce se mai poartă prin oraş în timpul cât a lipsit EA de pe planetă.

Aici apare primul şoc. Rochii mulatedarcemulate, pantaloni scurţidarcescurţi, tocuridarcetocuri…EA are în dulap, tot de pe vremea când existau discotecile, o salopetă de blugi, purtată şi cât a fost gravidă, o rochie cât o pungă de Carrefour din aia mare şi nişte tenişi. Deci trebuie mers la cumpărături. Yupiiii!

JOI

Merge la cumpărături. Nu trece mult până să realizeze că salopeta de blugi rămâne (încă) cea mai bună opţiune. Douăj de kile nu dispar singure dacă refuzi să te uiţi în oglindă. Iar la magazin sunt oglinzi multe-multe. Simte că o apucă depresia.

VINERI

Depresia de joi se accentuează. Nu are nimic decent de îmbrăcat, persoana responsabilă cu copilul sigur nu se va descurca, şi, la o adică, cum să lase copilul singur peste noapte? Dacă păţeşte ceva taman când e ea plecată? Şi dacă o va suna cineva sa-i spună că s-a întâmplat ceva cu copilul şi fix atunci ea va fi în cine ştie ce hrubă fără semnal? E conştientă că şi până pe vârful Caraiman este acum semnal la mobil dar de ce să nu luăm în calcul ce e mai rău?

SÂMBĂTĂ

Toată săptămâna asta de frământări îi trece ca un carusel prin faţa ochilor şi o oboseşte teribil. Oare o să fie bine? Oare se cade să iasă aşa, în club, EA, care e acum mamă în toată firea? Şi dacă o să se simtă penibil? Şi nici nu poate să bea nimic că încă alăptează.. Oare ce-o fi apucat-o să zică da la ieşirea asta? Şi acasă e aşaaaa de bineee..pe canapea, la televizor. Şi pijamalele astea sunt aşaaa comodee…

Deodată, un gând năstruşnic îi trece prin minte? Şi ce-ar fi dacă…?

În episodul următor:

Cum iese o mamă cu experienţă în oraş…

eu si teo

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza