Goin' out...

Cum iese o mamă cu experienţă în oraş

Cam la fel ca o proaspătă mamă (vezi https://mothersandthecity.ro/goin-out/cum-iese-o-proaspata-mama-in-oras/) , doar că, într-adevăr, iese.

Dacă a învăţat ceva din anii post-copil, e că, după ce ai schimbat mii de pamperşi, ai alimentat sute de biberoane şi nu ai dormit zeci de ore, orice ieşire e, de fapt, o evadare.

Cu toate astea, nu e simplu.

Pentru mine, personal, cel mai greu mi-a fost să lipsesc de la ritualul de seară. Juma’ de oră de îmbăiat, juma’ de oră de povestit, juma’ de oră de alint.

Căci, doamnelor, make no mistakes! Dacă vreţi să ajungeţi într-un club până la ora 1 noaptea, trebuie să săriţi peste acest ritual.

picioare

Am încercat şi varianta ritual şi apoi ieşit. Nu e o soluţie. Fie adormeam frântă lângă el, fie nu adormeam dar mi se părea ucigător să mă ridic dintr-un pat cald şi să mă apuc să mă împopoţonez şi, uite aşa, îmi trecea tot cheful…

Apoi, o altă problemă. Telefoanele din 5 în 5 minute. Nu din partea soţului, cum pun pariu că repede v-aţi dus cu gândul, ci din partea copilului. „Unde eşti? Cât mai stai? Da’ mai stai mult? Da’ de ce trebuie să ieşi cu colegii şi să nu stai cu mine?” şi letalul „Mamaaaaaa, mi-e dor de tine! Vreau să vii acasă!”, deşi tu ai părăsit incinta de cel mult un sfert de oră.

O dată ce ai trecut peste obstacole (căci vei trece, tocmai am spus că eşti o mamă cu experienţă), noaptea va fi a ta. Vei fi sufletul petrecerii, vei dansa ca nimeni alta şi nimeni nu va pricepe cum de se întâmplă asta.

Ei bine, se întâmplă pentru că ei, oamenii făr’ de copii, nu ştiu un lucru: o mamă nu iese pur şi simplu o noapte în oraş, o mamă retrăieşte o viaţă fără de griji într-o noapte în oraş.

Şi, desigur, de distrat, te-ai distrat, dar trebuie să te întorci şi acasă. Poate că te-ai distrat chiar bine şi ajungi pe la un 5, să zicem. La ora aia, e destul de greu să mai adormi, dar pui capul pe pernă şi reuşeşti să aţipeşti. 20 de minute mai târziu, o voce zglobie îţi răsună în ureche: „Mamaaaa, trezeşte-te, hai în parc!” Şi dusă vei fi.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza