Goin' out...

Cu Ana Ularu, despre Tom Hanks, Bradley Cooper și cafeaua de dimineață…

E actriță de la 9 ani. La 17, o interpreta pe Lolita alături de maestrul Ștefan Iordache. Pe care l-a venerat.

Are niște ochi superbi. Pe scenă transmite emoție prin toți porii.

A fost parteneră de platou și covor roșu cu Tom Hanks. Și Bradley Cooper. Despre cel din urmă spune că e un tip mișto.

I-am scris un mail. Nu ne cunoaștem. Mi-a răspuns imediat. La final mi-a mulțumit.

Desenează, cântă într-o trupă și îi place jazz-ul. Am uitat s-o întreb care e vocea preferată.

Nu prea merge la petreceri. Are centura portocalie la karate.

Pentru repetiții lipsea de la școală. Era cât pe ce să fie exmatriculată din cauza absențelor.

Lista cu filmele în care a jucat e lungă. La fel și cea cu piesele de teatru. Eu am văzut-o în ‘Carousel” a lui Andrei Șerban. Și la Godot. Și aș vedea-o oricând și oriunde.

În serialul “Emerald City”, cel care are azi premiera în Statele Unite, are rol de vrăjitoare. Mulți critici spun că va lua premii cu acest rol. Eu știu că atunci când se va întoarce cu Emmy-ul acasă, o să o rog să-mi povestească din nou una-alta.

Doamnelor și domnilor, ea este Ana. Ana Ularu.

1. De obicei întrebările încep de genul “Cum era Ana în copilărie”. Eu te-aş întreba mai întâi “Cum va fi Ana la 40 de ani?” Ce îţi doreşti pentru ea?

Despre copilărie am tot vorbit. Constat cu bucurie că sunt la fel de entuziastă, curioasă şi plină de viaţă ca atunci, doar că, bizar, mă iau mult mai puţin în serios şi am dezvoltat un spirit ludic mult mai consistent şi, datorită experienţei şi culturii, mai absurd şi variat. Sper să păstrez şi să amplific toate trăsăturile astea şi peste 10 ani. Cred tot mai mult că vârsta e irelevantă atâta vreme cât iubeşti actul de a trăi şi ai umor. Părinţii mei sunt cei mai simpatici adolescenţi pe care îi cunosc, de exemplu. Sper ca peste 10 ani să mă cunosc mai bine şi să dezvolt o doză de cinism sănătoasă, adică redusă dar eficientă, anticorpi la “bullshit”. Sper să fiu iubită şi să iubesc. Şi să nu îmi văd capul de lucru. Altfel de proiecţii nu îmi fac.

2. Uite, mărturisesc că am încercat să aflu ceva despre viaţa ta privată. Deformaţie profesională:)) Şi… n-am prea găsit pe Internet. Nu scandaluri, nu iubiţi… Ceea ce e minunat. Cum ai facut asta?

Oricine îşi expune viaţa personală sperând la un caştig de imagine trebuie să accepte distrofiile ulterioare. Cred că intimitatea trebuie protejată şi respectată. Şi mai cred că e destul de greu să îţi “suspenzi neîncrederea” ca să mă vezi într-un personaj, dacă deja eu ţi-am impus cu forţa viaţa mea din afara scenei. Plus că niciodata nu am avut relaţii cu miliardari, politicieni etc. Am iubit oameni talentaţi şi inteligenţi, nu poziţii sociale.

3. Atunci spune-mi tu. Cum este “Bărbatul” pentru Ana?

Curajos şi cu umor. Şi un prieten bun.

4. Păi atunci…. spune-mi cum e să fii iubita lui Bradley Cooper? Tu ai fost. În film… Lăsând gluma la o parte, cum e el în spatele camerelor? Aţi luat micul dejun împreună?:)))

Personajul meu a fost iubita şi mama copilului personajului lui, şi din fericire a avut un final frumos, deşi trist, după peripeţii sângeroase. Ne referim, evident, la film. Haaa… Am luat mic-dejunuri, prânzuri şi cine pe platou. Şi am băut cafele şi am râs şi ne-am ajutat şi am discutat. Pentru că un film devine o familie pe termen scurt. Iar Bradley a fost un partener minunat întotdeauna şi o persoană cât se poate de “down to earth”.

5. Ai jucat alături de multe nume mari. Şi în ţară şi în străinătate. Sigur, n-o să ne spui cine ţi s-a părut mai nesuferit. Dar cine te-a impresionat cel mai mult?

Încerc să nu îmi ierarhizez experienţele şi să păstrez amintiri frumoase de peste tot. Îl ador pe Vincent D’Onofrio şi mi-a plăcut la nebunie fiecare secundă de joc cu el. Dar evident că Tom Hanks e minunat şi a fost o onoare să joc alături de el, chiar dacă am avut doar câteva scene împreună. Sidse Knudsen, Bruno Ganz…. şi m-a impresionat teribil Werner Herzog cu care am stat la o simplă discuţie, dar pe care îl ador de o viaţă, din filmele lui, din interviuri şi cărţi. Şi, mai nou, joc cu Franka Potente, un idol din adolescenţă. Normal că sunt topită 🙂

6. Copii? Vrei? Ai timp?

Vedem ce rezervă viaţa. Mi-am dorit mereu copii şi îmi doresc, dar trebuie momentul bun pentru tot.

7. Care este cel mai important sfat pe care i-l vei da fiului/fiicei tale?

Nu face rău. Niciodată. Cunoaşte-te, iubeşte-te, respectă-te. Şi amuză-te.

8. 3 chestii care nu-ţi plac la Ana şi pe care ai vrea să le schimbi.

Naivitatea ocazională, furia de moment ocazională şi micile porniri de paranoia.

9. 3 chestii fără de care nu poţi începe ziua.

Ceai mate sau cafea, muzică şi 10 minute obligatorii de tras de timp până mă ridic din pat.

10. Azi e premiera “Emerald City”, în State. Cea mai mişto amintire pe care o ai de la filmări?

Tot. Fiecare minut al fiecărei zi. De la scenele foarte grele la momentele de tipul: alergam cu Adria Arjona (Dorothy) prin platou braţ la braţ cântând “we’re off to see the wizaaard” şi desenând cu creta pe pereţi în timp ce Tarsem, regizorul, striga “Cine le-a dat iarăşi ciocolată?” Ne-am jucat foarte mult, eram o echipa de copii hiperactivi şi mereu cu chef de şotii.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza