Goin' out...

Citesc, deci sunt sexi:)

Să recunoaştem, doamnelor. Ne mândrim cu hainele de designer, mai scăpăm un apropos la pantofiorii scumpi din picioare sau la ceasul de firmă primit în dar. Şi nu, nu e nimic superficial în asta. Departe de mine să spun aşa ceva. Dimpotrivă, tocmai am mai găsit un motiv de mândrie. Vă invit să vă lăudaţi şi cu geanta dumneavoastră. Da’ nu orice geantă. O geantă care promovează… cititul.


Sanda Cojocaru se numeşte doamna care a venit cu conceptul “Geanta pentru carte”. Dada, frumuseţea asta de femeie-copil, cu ochi mari şi chip de puştoaică. Ea, Sanda, s-a gândit aşa, prin 2011, că ar putea schimba nişte idei preconcepute. Nu, cei care citesc nu sunt tocilari. Dimpotrivă, sunt cei mai mişto oameni pe care ţi i-ai putea dori în preajmă. “Citesc, deci sunt sexi.” a fost proiectul social din care s-a născut apoi Bookletta. Geanta cu vedere la carte.

Ca detalii, să ştiţi că geanta e musai din piele şi are un buzunar exterior din plastic transparent special pentru carte. Că parcă stă mai bine departe de pixul sau rujul care se mai deschid singure, de portofelul care mai şifonează filele sau de cheile de tot felul.
Îţi asumi şi un risc, e drept. Trebuie să ai mereu la tine o carte. Că doar n-o să laşi buzunarul gol. Şi încă unul. Va ştii toată lumea CĂ citeşti. Şi CE citeşti. Şi tu vei ştii ce citesc alţii. Ceea ce mi se pare de-a dreptul fascinant.

Şi acum iertaţi-mi fantezia. Recunosc, e mai perversă decât toate umbrele lui Grey şi ale fiilor fiilor lui. Ia imaginaţi-vă pentru o clipă Centrul Vechi plin de oameni cu Bookletta pe umăr. Zeci, sute de oameni care şi-ar zâmbi unii altora, doar la vederea unui titlu familiar sau dorit. Care s-ar opri pe stradă, deşi nu se cunosc, doar ca să afle de unde îşi cumpără o carte. Nu ştiu alţii ce cred, dar mie tare ce mi-ar plăcea să văd asta.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza