Goin' out..., Hurry no Worry

Cântecul mării, în deschiderea Kinodiseea

Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite Selkies – oamenii
care devin foci atunci când intră în mare. Song of the Sea urmărește povestea tânărului Ben și a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi și care descoperă că este o Selkie.

În aventura lor fantastică printr-o lume magică locuită de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeițe celtice, cei doi descoperă că supraviețuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.

Expresivitatea puternică a personajelor, folosirea animației tradiționale 2D și a desenelor în acuarelă sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki și spiritului studioului Ghibli.

„Song of the Sea, o animație fermecătoare și expresivă pentru toată familia, bogată în referințe din folclorul irlandez” (The Guardian)

Song of the Sea a intrat în cursa pentru Oscar 2015 la categoria Cel mai Bun Film de Animație, alături de The Tale of Princess Kaguya, filmul semnat de Isao Takahata de la prestigiosul Studio Ghibli și The Boxtrolls, realizat de animatorii studioului american Laika.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza