Goin' out...

Avem și noi așa ceva. Și pun pariu că nu știați:)

 Mărturisesc că până de curând chiar nu știam ce-s alea cumpărături private și cu atât mai puțin ce face un Organizator de Garderobă. Singura legătură pe care o puteam face cu așa ceva era o emisiune, pe Discovery parcă, în care o tanti merge în casele doamnelor,e le aruncă juma’ de șifonier și apoi le duce la shopping. Ceea ce mi s-a părut tare cool:) Și uite cum, dintr-o întâmplare, aveam să descopăr că avem și noi așa ceva. Se numește Personal Shopper și nici măcar nu e un serviciu VIP. Ca să vă bucurați și voi sau măcar să aflați despre ce ste vorba, am luat-o la întrebări un pic pe Roxana Miu (“The Wardrobe”). Asta după ce am ajuns pe la ea și am fost primite… cam așa:)
1. Care e diferența dintre un magazin de haine obișnuit și ce ai tu? Chiar, ce este practic Wardrobe?
The Wardrobe e un concept-boutique. Adică un magazin mic şi cochet. Cam cât o cameră. Mă rog, două. În care intri și ai atmosfera aia de cald şi bine, de acasă. Când deschizi ușa, să simți că intri în propria garderobă, unde te întâlnești cu o prietenă bună care, culmea, mai știe şi styling.
2. Păi atunci hai să ne imaginăm o sesiune de shopping la tine. De ce aș veni acolo în loc să mă duc în mall, că-i mai aproape?
O fi, dar nu te aşteaptă cu ceai, cafea sau şampanie, right? Seros, acum. Pentru că selecția mea nu se găsește în altă parte. Pentru că n-o să mai vezi pe stradă o rochie ca ta, sau oricum sunt mult mai puține şanse, pentru că primești partea de styling gratuit și pentru că toata atenția îți este adresată. Ah… și chiar dacă nu găsești acel ceva pe care îl cauți, bei o cafea, povestim despre modă si stil de viață, mai răsfoim o revistă, eu te trag de limbă subtil și mă asigur că la următoarea vizită îți voi aduce ceva potrivit.
 
3. Cum ți-a venit ideea?
Eram angajată la un brand de lux și dădeam consultanță vestimentară în timpul liber. Îmi doream mult să fac asta și să găsesc lucrurile pe care le propun într-o ținută, pe piața din București. Cum nu se întâmpla asta aşa, pur şi simplu, am decis că singura soluție ar fi sa creez de la zero un concept care să includă tot lanțul acesta: selecție, consiliere, cumpărături private. Așa a luat naștere The Wardrobe.
4. Pai si de unde bani? Din cate stiu nu esti ceea ce se cheama un copil cu bani…
Ce să-ți spun… cred că un vis puternic poate atrage și circumstanțe benefice. Visul meu s-a materializat cu ajutorul unui tren, oprit în stația potrivită, la strigatul unui vis. Adică eu am strigat, metaforic vorbind iar cineva, exact cine trebuia, m-a auzit şi a avut încredere în mine. Domnul respectiv mi-a cerut doar să cred în mine şi să fac un plan de afaceri. Şi s-a oferit să investească.
5. Wow… Zici ca-i povestea Cenusaresei…
Într-un fel, chiar este. Şi să ştii încrederea cuiva te face să îți multiplici forțele de mii de ori. E minunat când primești întrebarea “Tu ce vrei să faci în viață?” și ești ascultată și susținută din toate punctele de vedere. Pot să-ți mai zic ceva. Că intuiesc întrebarea nerostită… Prințul meu e de fapt un partener de business 100% corect. Este unul din acei oameni care acum au ce şi-au propus și vor să vadă în jurul lor oameni crescând. Ştiu, se întâmplă rar, dar a fost șansa mea.
6. Chiar şansă:) Revenind, să înteleg că ești și prietenă cu clientele tale… Că pare mai mult o seară ca fetele, cu un ceai și discuții de taină…
De cele mai multe ori devin destul de apropiată de clientele mele. Cred cu tărie că atitudinea contează foarte mult când alegi un stil vestimentar. Nu pot recomanda ceva fara să înteleg cine îmi cere părerea și care-i sunt nemulțumirile. Ori asta presupune automat un dialog. Atenție, dialog nu fișă de client. Iar discuțiile apropie oamenii…
7. Am văzut că te prezinți drept Organizator de garderobă. Ce e aia?
Adică organizez garderoba clientei:) Îi spun ce trebuie să aibă pe umerașele din șifonier și la ce să renunțe. Ştii, îmi pasă de clientele mele la fel cum îmi pasă și de businessul meu. Adică astea două ipostaze derivă una din alta. Şi încerc să țin cont nu doar de preferințe ci și de buget. Nu încurajez achizițiile inutile ci prefer să integrez piesele achiziționate, în garderoba pe care o au deja.
În felul acesta, ajung din când în când în casa lor și selectez piesele care le vor ajuta să nu mai piardă timp când trebuie să meargă undeva. Le dau idei cum să-și construiască ținutele și le ajut să găsească unele combinații pentru piese care zac cu eticheta pe ele, în șifonier.
8. Adică ești și psiholog? Ne faci cumva și profilul, înainte să ne îmbraci?
Aici vei râde, nu sunt psiholog. Cred că îmi place să ascult și să simt. O fac pentru că trebuie să înteleg, ca să mulțumesc pe cineva. Totuși, am o fișă de profil pentru fiecare persoană care îmi calcă pragul.
 
9. Ai 3 minute să-mi spui cu ce și de ce mi-ar sta bine…
Piese suprapuse, tăieturi la baza gâtului, volume cu accent pe talie, nu ți-aș recomanda negru și uni-uri (pentru asta o să mă bați) ci printuri. Şiii… te văd cu cel puțin un element masculin în ținută.
10. Că tre’ să fie zece… Descrie-te în 10 cuvinte.
 Curioasă deci creativă, empatică, serioasă, ironică,  îndrăzneață, analitică, independentă, sensibilă… Câte sunt? 9?… Sunt o minune, ca să mai…:))) E bine așa?
E bine, ce să zic… Chiar foarte bine:)
⁠⁠⁠⁠

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza