Goin' out...

Am căutat comori. Şi aer curat:)

Ştie toată lumea, sau dacă nu ştie sigur va afla, că marea provocare a weekendurilor noastre e să-ţi ţii copilul afară, în aer liber. Acolo unde nu are net şi în principiu mai sunt şanse să facă şi altceva decât să stea cu ochii în device-uri. Aşa că orice ofertă în acest sens are mari şanse să se transforme în articol aici. Unul pur informativ, presărat cu eventuale plusuri şi minusuri subiective. Ca să nu avem vorbe mai târziu:)

Pentru noi a fost prima experienţă Treasure Hunt. Mă rog, mult spus, mai degrabă o expediţie prin pădure. Pădurea Valea Mocanului din Corbeanca. Mişto loc, by the way, când aveţi chef de aer curat şi linişte. A fost aşa:

el

Copiii au fost împărţiţi în echipe de câte 6-7 şi au plecat pe trasee marcate, însoţiţi de câte un adult. Părinte sau voluntar. Au avut de căutat prin iarbă şi prin copaci câte 5 plicuri. În ele erau nişte întrebări de cunoştinţe generale legate cumva de natură. Pentru fiecare plic găsit şi fiecare răspuns corect, copiii primeau câte un bănuţ, care ulterior, la final, se transformă în premii. Întrebările erau de genul “Ariciul hibernează sau nu?” ceea ce i-a încântat pe cei mici dar i-a cam plictisit pe cei de vârsta fiului. Sigur, asta se rezolvă uşor, prin chestionare alcătuite puţin mai variat, pe grupe de vârstă.

A urmat un workshop. (ador termenii în engleză:) ) Adică un voluntar le-a vorbit copiilor despre cum se acordă primul ajutor, i-a invitat să şi încerce. Fain.

La prânz au fost chemaţi la masă. Aici părerile sunt împărţite. Eu personal nu îi mai interzic fast-food-ul, de când cu petrecerile de zilele copiilor, ar fi useless. Sigur, nici nu exagerez cu el. Cert este că oferta a fost de hamburgeri şi pizza. Am văzut şi părinţi care au venit cu pacheţel de acasă, caserolă cu salată şi şuncă de pui… Nu judec, dar cred că mai bine ne informăm dinainte decât să ajungem în situaţia în care toţi copiii mănâncă McDonalds iar unul suspină cu ardeiul în gură. În rest, apă filtrată la discreţie şi fără dulciuri, ceea ce m-a bucurat.

A urmat momentul tiroliană. Nu singuri, au avut antrenor un tânăr alpinist. Traseu scurt, adrenalină pentru cei care au făcut asta pentru prima oară.

Cel mai tare moment a fost însă cel cu câinii dresaţi. Au fost inclusiv demonstraţii de găsire a unei victime ascunse în pădure iar astea sunt mereu spectaculoase.

Pe scurt, copiii au stat la aer, în pădure, de la 10 dimineaţa la 17.00, au mai socializat, nu au pus mâna pe telefoane, nici măcar nu au avut semnal. Părinţii au avut de ales, fie au stat şi ei, fie au plecat pe unde au vrut, ceea ce nu e deloc rău. 70 de lei a fost înscrierea. Nu e nevoie de echipament special. O pereche de şosete mai lungi pe sub blugi, ca să nu ne tememe de căpuşe şi cam asta e tot.

Din câte ştiu diferite variante de Treasure hunt se organizează şi în Bucureşti. A fost şi prin Herăstrău. Despre cele din satul nostru mai multe info găsiţi aici:

https://www.facebook.com/corbeancaevents?fref=ts

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza