Concurs

Sănătatea se învaţă din copilărie(un cadou pe zi)

Nu vă spun o noutate când zic că picii sunt nişte bureţi absorbanţi de informaţii. Prind ce vrem şi mai ales ce nu vrem. Pricep mai multe decât bănuim sau ne dorim. Şi cei mai mulţi dintre ei vor să afle tot, acum. Aşa că nu e o idee deloc rea să profităm de asta şi să le dăm ocazia să înveţe.

Şi avem la îndemână, printre altele, SECOMpedia, o colecţie de minienciclopedii despre sănătate. Este un proiect bine-venit în lumea asta în care tot mai mulţi îşi culeg „informaţiile” din tot felul de surse dubioase şi apoi nu înţeleg de ce ajung să aibă probleme foarte grave. În acest fel, copiii pot învăţa mecanismele de funcţionare ale corpului uman, ce le face rău, ce le face bine, ce se întâmplă când lucrurile nu mai funcţionează aşa cum trebuie.

Minienciclopediile sunt potrivite pentru copiii între 3 şi 10 ani, îmbină joaca cu ştiinţa, au informaţii din realitatea imediată, prezentate pe înţelesul celor mici. Piticii află despre sistemul imunitar şi de ce sunt importante hrana sănătoasă şi sportul în viaţa noastră. Li se explică în cel fel funcţionează creierul şi cât este de important somnul. Vor învăţa despre sistemul osos, de ce se schimbă dinţii şi cum putem să ne păstrăm sănătatea oaselor. Tot aici găsim o poveste foarte drăguţă care explică modul în care funcţionează sistemul nostru digestiv şi cum îl putem păstra sănătos.

Şi pentru că noi ne dorim ca piticii de azi să fie adulţii sănătoşi de mâine, avem un concurs pentru voi. Premiul: un set de minienciclopedii SECOMpedia şi o Liquid VitaminC, numai bună pentru perioada asta rece. Ce trebuie să faceţi ca să intraţi în tragerea la sorţi? Să ne spuneţi aici sau pe pagina de facebook ce înseamnă sănătatea pentru copiii voştri. Întrebaţi-i şi scrieţi-ne şi nouă răspunsurile lor. Concursul se încheie vineri dimineaţă, 9 decembrie, la ora 10.00.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza