Bârfe in the city, Goin' out...

Te iubesc dar nu pe tine

Mă minți, Andrei! Sau Ioana, sau Victor, sau Claudia, sau Radu sau Diana…

Într-un cuplu, cred că fiecare dintre noi a spus/auzit asta mai des decât “Da’ du, dragă, și tu gunoiul!”

Și unii dintre noi chiar au avut și dovada.

Dar dacă, într-o duminică ploioasă de decembrie, constați că poți râde de asta (cu condiția să li se întâmple altora, desigur :-)), parcă nu mai e chiar așa de rău.

Recunosc, n-am mai fost de mult la teatru iar pentru Matei, “Te iubesc dar nu pe tine”, de Andreas Petrescu, a fost prima piesă (de adulți) la care l-am dus. Așa că am avut oarecare emoții pentru că, dacă nu i-ar fi plăcut, am fi putut să ne luăm adio de la teatru. Din fericire, n-a fost cazul.

Vă spun doar atât: un soț infidel (despre care soția credea că este în delegație) este surprins de soția la fel de infidelă (despre care soțul credea că este și ea în delegație). Și de aici încolo, nu te mai poți opri din râs, nici nu-ți dai seama cum se îngrămădesc și cresc și se nasc una din cealalată situațiile comice, uneori comice până la absurd.

Pentru că ai de-a face cu 2 ingrediente esențiale într-o comedie bună: un text bine scris, savuros și actual și personaje foarte clar trasate (un soț tupeist dar simpatic – Andreas Petrescu, o soție la a doua tinerețe, nesigură pe farmecul ei – Alina Chivulescu/Paula Chirilă, o amantă naivă și nu prea – Anca Dinicu/Doina Teodoru și un posibil amant, deloc feroce – Leonid Doni).

Bine, bine, veți zice poate, dar cum duci la teatru un copil pe care nu prea îl atrage ideea? N-o să vă mint,e nevoie de ceva muncă de convingere, dar merită. În cazul de față, trebuie să recunosc că momeala a fost simplă: “Hai, că e cu oameni pe care îi știi sigur de la televizor!”

 

Piesa nu e lipsită și de o oarecare duioșie. Soțul și soția constată amar, după ce s-au dat toate cărțile pe față, că, deși s-au căsătorit din dragoste și încă se iubesc, pur și simplu, s-au pierdut pe drum, au uitat mirosul și apropierea celuilalt și nu mai știu să-și spună unul altuia o vorbă frumoasă.

Dar nu noi, femeile, suntem de vină. Nu, nu! Pentru că, așa cum se știe, “Cine nu e femeie e porc” 🙂

 

 

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza