Bârfe in the city, Hurry no Worry, Men's Planet

Şedinţa cu părinţii, dintr-un alt unghi

Cioc-cioc…
– “Aaa… Bună seara. Scuze că am întârziat. Vin de la serviciu, ştiţi…”
Şi se prelinge, ruşinat, direct spre ultima bancă de la geam.
Domnul, la costum şi cu pantofi de firmă e un soi de director de bancă. În faţa lui, nu ştiu ce şef în Ministerul Educaţiei. La dreapta, un domn care se ocupă cu afaceri. Şi pare că se ocupă bine, dacă mă gândesc la maşina de ‘jde mii de euro pe care a parcat-o în faţa şcolii şi un pic pe trecerea de pietoni. Acum, cine stă să numere? În bănci par toţi la fel. Da. Da. Au venit la şedinţa cu părinţii.
Şi tre’ să spun. Sunt… delicioşi. Unu cască. Unu se joacă pe telefon. Altul dă mesaje. Şi zâmbeşte. O fi amanta? Noo… n-are cum. Doamne, iart-o pe păcătoasa de mine şi îndepărtează gândurile necurate!
Fascinant e şi tăticul responsabil din faţa mea. Ascultă cu mare atenţie lista de manuale supusă dezbaterii. Să fie Editura X? Sau manualul lui Popescu şi Florea? Se încruntă, murmură, notează. Pun pariu că avea o coroniţă pe fruntea lată în fiecare an şi roşea la careu.
Cinstit, dacă mă întrebi pe mine, este doar tipul din spate. Se înroşeşte, transpiră şi vorbeşte. Cu ochii. “Ce… caut eu aici? De unde… să cumpăr caiet de mate liniat la fix 2 centimetri? Şi de ce mă interesează ce vor face anu’ ăsta copiii la română? Păi eu de ce plătesc afterschool-ul? Să-mi bag picioarele în ea de viaţă! Şi în cosmeticiana nevestei, care nu avea altă oră liberă.”
(va urma)

sursa foto: southslope.sd41.bc.ca

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza