Bârfe in the city

Femeia care vrea ca violenţa asupra copiilor să fie legală

În timp ce unii se dau peste cap ca să îi facă pe alţii să înţeleagă că un copil nu se educă cu lovituri, în timp ce alţii încă se ghidează după tâmpita zicală „Eu te-am făcut, eu te omor”, parlamentul rus este la un pas să scoată violenţa domestică din codul penal. Mai precis, în cel mai bun caz, un imbecil care îşi loveşte copilul sau nevasta sau una care îşi pune la punct copilul cu palme mai poate primi, cel mult, o amendă.

Şi dacă nu v-am surprins destul, aflaţi că iniţiatoarea legii este o femeie. Yelena Mizulina vrea şi este foarte aproape să obţină ca violenţa în familie să fie o normalitate dezincriminată şi consideră că legea încă în vigoare subminează „dreptul” părinţilor de a-şi bate copiii.

„Pedepsele (penale) nu pot contrazice sistemul de valori al societatii. In cultura traditionala a familiei rusesti relatiile parinte-copil sunt construite de pe autoritatea puterii parintilor (…) Legile ar trebui sa sprijine aceasta traditie de familie”, a spus Mizulina intr-un discurs inainte de votul de miercuri din Duma ruseasca.

Sursa: www.hotnews.ro

368 de parlamentari au votat pentru această lege. Unul singur împotrivă. Asta în condiţiile în care oricum, în prezent, aproximativ 40% din infracţiunile violente comise în Rusia au loc în familie.

Iar românii sunt şi ei la fel de înclinaţi să folosească violenţa în locul argumentelor. Am scris aici de ce cred că pedepsele pentru astfel de fapte ar trebui înăsprite, nicidecum eliminate. Aşteptăm şi părerile voastre despre subiect. Cu argumente, nu cu pumni în tastatură.

Sursa foto: www.toptj.com

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza