Bârfe in the city

Eu sunt Grinch da’ mă tratez…

E clar. Magic FM, pe stomacul gol, scoate tot ce e mai Grinch în mine.
7 şi 10 trecute. Mă sui în maşină zgribulită, după ce căutasem 5 minute racleta şi cam tot atâtea o folosisem, înjurând în gând lipsa mănuşilor.
Să mă îndulcesc puţin. Dau drumul la radio.
Prima melodie. “Laaaast Christmas… I gave you my heart…”
Da’ vaca n-a ştiut să aprecieze. Şi el, şi mai bou, s-ar mai împiedica o dată. Pfoai…
A doua melodie. “All I want for Christmas is youuu…”
Pe bune? Nu tu o bombonică, nu tu o portocală, nu tu brad, nu tu zăpadă, nooo… Ea vrea să-l vadă doar pe el în faţa uşii. Şi cu “baby” la sfârşit de vers.
Ei uite, io’s mai pe superficialitate, aşa. Aş mai vrea una alta cum ar fi un cozonac, un vin fiert, brad şi ceva sub el. Şi sper din tot sufletul că oamenii din viaţa mea gândesc la fel, ca să nu mă enervez că am aruncat degeaba banii pe cadouri.
A treia melodie a fost Rudolf, cel cu nasu’ roşu. Nu vă imaginaţi că e mai bine. La semafor m-a lovit. Mi-am dat seama că eu
nu am ştiut niciodata poveste lui Rudolph, “the red-nosed reindeer”. Habar nu aveam că era bătaia de joc a celorlalţi reni. Că îl porecleau şi nu-l primeau în jocurile lor. Şi m-a apucat aşa, o mânie proletară, sindicalistă… Şi am lăcrimat pentru Rudolph… Şi m-am enervat şi pe Santa care nu i-a pedepsit pe ceilalţi reni-şleahtă. Ăia răutacioşi şi apoi brusc-prietenoşi când le-a zis şefu’ să fie…
Şi pe urmă am plecat de la semafor…

E drept, am şi eu o melodie preferată de Crăciun. E despre magie. Aia pe care odată demult o simțeam în decembrie. “Lucruri pe care inima mea le ştia, lucruri pe care tânjesc să mi le amintesc…”

Ce să vezi, tot tristă mi se pare…

Numele meu e Grinch şi mi-e dor de Moş Crăciun.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza