Bârfe in the city

Despre cărucioare şi lumea civilizată. Sau nu.

E plin. Plin ochi. Se mişcă cumplit de greu. O ia în toate direcţiile exact atunci când sună telefonul, şi nu-mi ajung mâinile să ţin geanta, să răspund şi să-l conduc cumva printre toţi gură-cască din supermarket. Lovesc pe cineva.
– Pardon.
– Mai uită-te pe unde mergi…
Strâng din dinţi şi mă grăbesc spre ieşire. Încerc să-l ghidonezi şi mă lovesc de marginea de la casă. Ufff… Vreau acasă!
Cu chiu cu vai, ajung la maşină, după o altă serie de tamponări cu alte cărucioare şi indivizi enervanţi. Deschid portbagajul. Chinul s-a terminat…
O doamnă între două vârste, cu cizme de lac cu toc şi geantă cu blăniţe se apropie când băgam ultima plasă în maşină. Cioflăie senzual gumă şi adoptă un ton superior.
– Don’şoară, cum merge căruciorul?
– Prost, nu vi-l recomand.
Se întoarce şi pleacă.
Închid portbagajul, iau căruciorul şi îl duc la locul lui. Acolo, doamna de mai devreme tocmai îi dă un cot soţului cu burta revărsată peste curea. Fără să mă observe.
– Ia uite-o, dragă, şi p-asta… ce calică. N-a vrut să-mi dea căruciorul. L-a adus până aici pentru 50 de bani.
El: Hai, dragă, că toţi fac aşa, de când au pus ăştia taxa pe cărucior…
Ea: Nişte zgârciţi. Nu înţeleg… Io nu aş mai veni până aici nici moartă pentru 50 de bani. Nu mai bine îl las lângă maşină?
Uite, tanti, dacă tot ai reuşit să-mi strici ziua, să-ţi explic cum stau lucrurile.
Îmi voi duce întotdeauna căruciorul la locul lui. Nu pentru fisă ci pentru că aşa se face în lumea mea. Aia civilizată. Îţi recomand să faci la fel, şi de la înălţimea ifoselor tale să faci cumplitul efort de a mai merge câţiva paşi ca să nu-l laşi în drum. În drumul altora. Sunt câteva avantaje. Îţi mai scade burta, nu sughiţi din cauza înjurăturilor ulterioare ale celor pe care îi blochezi cu căruţul lăsat la întâmplare şi în plus, recuperezi fisa de 50 de bani. Pe care mă îndoiesc că o vei da vreodată de pomană, dar ai putea să ţi-o bagi în fund. În rest, îţi doresc o zi minunată, dacă se poate altundeva decât între oameni civilizaţi.

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza