Bârfe in the city

Ce nu trebuie să spui unei femei gravide

 

Nu știu de ce dar atunci când vede o femeie însărcinată, toată lumea simte nevoia să spună ceva, orice. Și de cele mai multe ori, acest ceva se dovedește a nu fi chiar cel mai inspirat lucru.

Așa că iată câteva idei de ce să NU spui unei femei care așteaptă un bebeluș.

 

Uau! Ești doar  în 4 luni? Eu credeam că ești în vreo 7!

 

Desigur, sarcina este o perioadă superbă din viața femeii, desigur, are acea strălucire, așa și pe dincolo, dar nu e nevoie să i se reamintească mereu că e puțin măricică. După cum știm, gravidele sunt ușor emoționabile, așa că orice menționare a faptului că nu-și mai poate trage în picioare pantofii preferați sau că nu mai poate îmbrăca rochița aia drăguță cu buline e clar neavenită.

 

 

Îți stă bine așa, mai rotundă.

 

NU, nu și iar nu! Nicio femeie de pe Pământ nu va putea fi convinsă că îi stă bine cu niște kilograme în plus. Și, chiar dacă va fi mamă și se bucură de această perioadă, totuși rămâne și femeie și e preocupată de cum va arăta, așa că nu rostiți cuvântul cu “r”.

 

A fost planificat?

 

E ca și cum ai întreba pe cineva dacă a uitat să folosească prezervativul sau și-a făcut de cap cu soțul după o noapte de beție. Oricum ar fi, tot ce trebuie să spuneți în acest punct este „Felicitări!” sau „Mă bucur pentru tine!”

 

Nu te mai plânge de grețuri! Stai să vezi ce te așteaptă!!

 

Știți reclama aia cu „Ai febră? Cum ar fi să ai și indigestie?” Ei, cam așa. Sigur că tu știi că urmează și arsurile la stomac, și balonarea, și umflarea mâinilor și a picioarelor, și nopțile nedormite dar ăsta e unul dintre momentele când ar fi bine să-ți ții cunoștințele și experiența pentru tine.

 

Crezi că o să slăbești rapid la loc? Hahaha!

 

Doar pentru că tu n-ai reușit să revii la forma inițială nu înseamnă că o alta n-ar avea voința necesară pentru asta. Sarcina nu e o scuză să te îndopi și nici să rămâi după cu niște kilograme în plus.

 

Și zici că copilul tău o să doarmă singur? Așa zicem toate.

 

Sigur că așa zicem toate și sfârșim prin a ne înghesui cu soțul pe muchiile patului în timp ce copilul se lăfăie nestingherit la mijloc dar hai să recunoaștem! E oare chiar atât de rău?

 

Dormi acum cât mai poți.

 

Ăsta e genul de sfat total inutil. Dacă ai ști că peste o săptămână n-o să mai ai ce mânca ai putea să mănânci în câteva zile cât pentru tot anul? La fel și cu somnul. Da, vor urma multe nopți nedormite, ba din cauza colicilor, ba a dinților, ba a febrei dar faptul că știi asta nu te ajuta cu absolut nimic.

 

Cum te înțelegi cu soțul tău? Sper că bine, măcar acum.

 

O relație care merge bine înainte de venirea copilului va merge bine și după (sau măcar binișor), în schimb, una care merge prost va merge și mai prost.

 

 

Vrei să naști natural? Ești nebună!

 

Eu am născut prin cezariană dar asta a fost decizia doctorului. Este strict alegerea personală a fiecărei femei, în funcție de cum decurge sarcina, care este gradul ei de toleranță la durere și, mai ales, propria convingere că așa va fi mai bine pentru copilul ei, indiferent ce înseamnă acest “așa”.

 

 

O să înnebunești stând acasă cu copilul!

 

Și aici, sunt femei și femei. Unele adoră acel an sau doi în care se ocupă exclusiv de copil. Altele duc dorul serviciului și se întorc mai repede la muncă. Oricum ar fi, nu se cade să-i sugerezi ideea că a-ți crește copilul este ceva de natură sa te înnebunească.

 

 

Era și timpul!

Haideți să recunoaștem, nu e ca și cum nu te poți decide dacă să-ți iei un fotoliu albastru sau unul gri. Unele femei preferă să-și cunoască mai bine partenerul de viață, să călătorească sau să-și facă o carieră înainte de a se hotărî să se arunce în această aventură a maternității și numai ele pot ști când este timpul potrivit.

 

sursa foto> telegraph.co.uk

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza