Bârfe in the city, Goin' out..., How they beat us

Ce facem in week-end

Acum, ca nu prea mai e vreme de mare si mai stam si pe acasa, ne apucam din nou de cautat lucruri interesante de facut in week-end. Iar saptamana aceasta chiar sunt multe evenimente.

Diseara, de exemplu, este Noaptea Cercetatorilor . Detaliile despre programul din Bucuresti le gasiti aici, dar evenimentul are loc in mai multe orase. Pe Smaranda am dus -o de pe la 4 ani, mai devreme cred ca este cam prea devreme. Devine mai interesant cu cat copiii sunt mai mari.

14040077_1087017038053009_7491993523610564484_n

Tot zilele acestea (28 septembrie-2 octombrie) are loc si Festivalul Stiintelor,unde tema de  este colonizarea planetei Marte.

La o primă vedere, planeta Marte este aridă şi inospitalieră, dar misiunile spaţiale din ultimele decenii au început să ridice valul aparenţelor. Cantităţi uriaşe de apă se găsesc în apropierea suprafeţei; atmosfera este rarefiată, dar suficientă pentru a furniza materia primă pentru combustibil de rachetă; Marte este cea mai ospitalieră planetă a Sistemului Solar, după Pămînt.

În cadrul Bucharest Science Festival 2016 vom aborda colonizarea lui Marte şi provocările pe care o astfel de acţiune unică în istorie le va genera. Vor trebui dezvoltate noi sisteme de transport spaţial, vor trebui asigurate necesităţile de bază – hrană, adăpost, energie; va trebui înfiinţat şi gestionat un întreg ecosistem. Poate şi mai important, aşa cum s-a întîmplat de fiecare dată în istorie, noile cunoştinţe căpătate şi noile tehnologii ce vor fi inventate îşi vor găsi aplicabilitate în primul rînd, aici, pe Pămînt!

 

Mai pentru mame asa, acum, in week-end are loc si Targul Bucurestilor, in Piata constitutiei.

Târgul Bucureștilor va fi deschis vineri între orele 16:00 – 22:00, sâmbătă între orele 8:30 – 22:00 și duminică între orele 8:30 – 21:00. În cele trei zile de eveniment, vizitatorii vor putea alege din cele aproximativ 100 de standuri amplasate în Piața Constituției, încărcate cu produse și obiecte tradiţionale, printre care: ceramică, sculpturi în lemn și os, țesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuși, măști, dar și preparate culinare diverse: miere, dulcețuri, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, turtă dulce, covrigei, brânzeturi, pâine de casă, plăcinte, scovergi, baclava, kurtos colacs sau fructe și legume de sezon.

 

IAr in Piata George Enescu, in fata la Ateneu, e UrbanFest, organizat de comisia Europeana. Pana acum toamna avea loc rural Fest, un targ super simpatic, unde veneau reprezentantii tuturor tarilor europene cu produse specifice. De data aceasta e vorba despre consum responsabil si despre economia circulara. Aparent e un concept complicat, dar de fapt e foarte simplu. Sa folosim mult mai responsabil resursele pe care le avem

urban

Si pentru ca toate evenimentele sunt prin centru, puteti merge cu bicicleta. De saptamana aceasta functioneaza (in sfarsit, zicem noi) si in Bucuresti sistemul de bike sharing.

fullsizerender

Respectiv iti inchiriezi bicicleta pe care ulterior o lasi intr unul dintre punctele fixe pe care le gasiti aici.  De fapt aici gasiti si toata procedura, cum se face si asa mai departe.

 

Facebook Comments

Previous Post Next Post

S-ar putea să-ți placă și

Nu sunt comentarii

Comenteaza